11 εύκολοι τρόποι για να ανανεώσετε το σαλόνι σας

Η ανανέωση του σαλονιού σας δεν είναι πάντα μια απλή υπόθεση! Το να επιλέξετε μια χρωματική παλέτα, να ορίσετε το budget σας, να βρείτε έπιπλα, και τους κατάλληλους τεχνικούς μπορεί να γίνει αρκετά απαιτητικό. Να είστε βέβαιοι πως θα περάσετε πολύ χρόνο με την ανανέωση του σαλονιού σας, αλλά αξίζει αφού θα φαίνεται πανέμορφο.

Αυτό δεν πρέπει όμως θα σας αποθαρρύνει διότι περνάτε πολύ χρόνο της ημέρας στο σαλόνι σας, συνεπώς πρέπει να είναι ένας χώρος που αγαπάτε. Ακολουθούν 11 όμορφες ιδέες για να ανανεώσετε το καθιστικό σας εύκολα και γρήγορα.

1. Φρεσκάρετε το χρώμα στους τοίχους

Δώστε χρώμα στους τοίχους / Unsplash.com

Σκεφτείτε το να βάψετε τους τοίχους με ένα νέο χρώμα που σας δίνει έμπνευση, και θα δείτε αμέσως το σαλόνι σας να μεταμορφώνεται. Ίσως φαίνεται μεγάλη δέσμευση, αλλά ουσιαστικά είναι μια πολύ απλή και οικονομική λύση που μεταμορφώνει την αισθητική και την αίσθηση κάθε χώρου.

2. Ενδώστε σε κάποιο trend

Τολμήστε βελούδινες επιφάνειες / Unsplash.com

Το βελούδο είναι μια τεράστια τάση εδώ και δύο χρόνια στο έπιπλο. Έχει αποθεωθεί, και θεωρείται το πιο “in” ύφασμα από το 2018. Ακόμα και αν δε θέλετε να ακολουθήσετε αυτήν την τάση, αξίζει να επενδύσετε στο βελούδο. Είναι ένα διαχρονικό ύφασμα που προσθέτει ζεστασιά και ενδιαφέρουσα υφή στη διακόσμηση του καθιστικού σας. Ένα έπιπλο με βελούδινο ύφασμα θα ανανεώσει το χώρο σας αμέσως.

3. Χώρος παιχνιδιού

Παιδί και παιχνίδι πάνε μαζί / Unsplash.com

Αν έχετε παιδιά, σκεφτείτε να σχεδιάσετε ένα χώρο μέσα στο σαλόνι σας που θα μπορούν να παίζουν με την επίβλεψή σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά με μια βιβλιοθήκη που θα χωρίζει το καθιστικό και πίσω από αυτή να βάλετε ένα κοντό τραπεζάκι, πουφ, και ένα ζεστό χαλί σαλονιού όπου θα μπορούν τα παιδιά σας να παίζουν με τις ώρες.

4. Επενδύστε στη διακόσμηση

Η άνεση απαιτεί φωτισμό / Unsplash.com

Για το σαλόνι σας εξοικονομήστε χρήματα αλλάζοντας κεντρικά κομμάτια διακόσμησης. Για παράδειγμα, επιλέξτε άλλα διακοσμητικά μαξιλάρια για τον καναπέ, αγοράστε ένα νέο πίνακα, τοποθετήστε καινούρια χαλιά ή προσθέστε νέα φωτιστικά δαπέδου. Αυτές οι πινελιές αλλάζουν πάρα πολύ την αισθητική όλου του καθιστικού, ακόμα και αν δεν το πιστεύετε!

5. Μεγαλώστε το χώρο με τα κατάλληλα έπιπλα

Έξυπνη αξιοποίηση επίπλων / Unsplash.com

Σε περίπτωση που το σαλόνι σας είναι μικρό, η πιο έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε στα κατάλληλα πολυμορφικά έπιπλα σαλονιού. Αυτά, με την υψηλή τους εργονομία θα σας εξυπηρετήσουν πάρα πολύ στην καθημερινότητα, αλλά και θα κάνουν το καθιστικό σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Ανανεώστε το μικρό σας σαλόνι με ένα τραπεζάκι καφέ που διαθέτει και χώρο αποθήκευσης, χρησιμοποιήστε μια βιβλιοθήκη ως διαχωριστικό χώρου, σκαμπό σαν βοηθητικά τραπεζάκια, ή πουφ που θα λειτουργούν ως έξτρα καθίσματα.

6. Συνδυάστε το vintage με το μοντέρνο

Η διαχρονικότητα με το μοντέρνο πάνε μαζί / Unsplash.com

Τα vintage κομμάτια είναι ένας υπέροχος τρόπος να δώσετε ζεστασιά και άποψη στο χώρο σας, ενώ παράλληλα κάνετε μια ανανέωση καθιστικού με τρόπο μοναδικό και γεμάτο χαρακτήρα. Συνδυάστε τα vintage έπιπλά σας με μοντέρνα διάθεση στη διακόσμηση και δείτε το σαλόνι σας να γίνεται εντυπωσιακό, σαν εξώφυλλο περιοδικού.

7. Επενδυστε στο σωστό έπιπλο τηλεόρασης (TV)

Μοντέρνο έπιπλο τηλεόρασης James / © Becozy.gr

Ένα καλό κόλπο για όλες τις ανανεώσεις σαλονιών είναι η επιλογή των κατάλληλων επίπλων για τις συκευές σας. Αν βάλετε την τηλεόρασή σας σε ένα πολύ μικρό τραπεζάκι θα φαίνεται άσχημος ο χώρος και δε θα κολακεύει καθόλου την υπόλοιπη αισθητική. Ο χρυσός κανόνας είναι πως το έπιπλο TV πρέπει να είναι κάποια εκατοστά μεγαλύτερο από την τηλεόρασή σας σε κάθε μεριά.

8. Νέα κουφώματα

Χαλάρωση με θέα / Unsplash.com

Υπάρχει πιθανότητα να μένετε σε ένα αρκετά παλιό σπίτι που έχει παλιά παντζούρια και παράθυρα. Εκτός από το ότι ενδέχεται να είναι φθαρμένα και να χρήζουν επισκευής, είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν προσφέρουν επαρκή μόνωση στο χώρο, με αποτέλεσμα το σπίτι σας να είναι είτε πολύ κρύο το χειμώνα, είτε πολύ ζεστό το καλοκαίρι. Συνιστούμε να επενδύσετε σε νέα κουφώματα αλουμινίου ή ξύλινα που θα θωρακίσουν το χώρο του καθιστικού, αλλά και θα τον αναδείξουν με τη μίνιμαλ κομψότητα που προσφέρει ο σχεδιασμός τους.

9. Θέρμανση και κλιματισμός

Νιώστε άνετα στον χώρο σας / Unsplash.com

Ένας ωραίος χώρος δε σημαίνει μόνο ομορφιά και υψηλή αισθητική. Αν η αίσθηση του χώρου δεν είναι η κατάλληλη, θα δημιουργηθεί μια δυσάρεστη αίσθηση που δε θα προσκαλεί καθόλου τους ενοίκους ή τους καλεσμένου να περάσουν χρόνο στο καθιστικό τους και να χαλαρώσουν. Για αυτό η θέρμανση και ο κλιματισμός είναι στοιχεία τα οποία δεν πρέπει να παραλείψετε!

10. Τοποθετήστε γραφείο στο σαλόνι

Εργασία από το “γραφείο” του σπιτιού / Unsplash.com

Αυτή είναι μια εξαιρετική ιδέα αν δεν έχετε ένα επιπλέον δωμάτιο για να μεταμορφώσετε σε γραφείο στο σπίτι σας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να έχουν έναν όμορφο χώρο για να συγκεντρώνονται και να είναι αποδοτικοί. Δοκιμάστε να ανανεώσετε το καθιστικό σας και να φτιάξετε ένα χώρο για να δουλεύετε τοποθετώντας ένα γραφείο στο σαλόνι. Μια μοντέρνα και πρωτότυπη ιδέα είναι να τοποθετήσετε το γραφείο πίσω από τον καναπέ!

11. Δώστε ένταση στα γήινα χρώματα

Καλωσορίστε τη φύση στο καθιστικό σας / Unsplash.com

Τα γήινα χρώματα στη διακόσμηση του σαλονιού σας είναι σίγουρα μια κομψή και όμορφη επιλογή. Φωτίζουν το χώρο και δίνουν την αίσθηση της ευρυχωρίας, συνεπώς είναι ιδανικά για διαμερίσματα. Ωστόσο, αν θέλετε μια ανανέωση στο καθιστικό, μια επιλογή είναι να δώσετε ένταση με χρωματιστές πινελιές. Το μπλε ρουά είναι ένα πάρα πολύ σικάτο χρώμα που ταιριάζει εξαιρετικά με τις γήινες αποχρώσεις. Απογειώστε αυτόν τον συνδυασμό με μεταλλικές και χρυσές λεπτομέρειες. Θα καταφέρετε την επιτομή της υψηλής αισθητικής εύκολα, γρήγορα, και χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Η ανανέωση του καθιστικού σας δε χρειάζεται να γίνει μπελάς για εσάς, ούτε είναι απαραίτητο να σπαταλήσετε χρόνο και χρήματα για τεράστιες ενέργειες ανανέωσης. Με τις παραπάνω συμβουλές είναι βέβαιο πως θα δώσετε άλλο αέρα στο χώρο σας και θα απολαμβάνετε κάθε στιγμή με την οικογένεια και τους φίλους σας, σε ένα σαλόνι όπως το έχετε ονειρευτεί. Εάν βλέπετε όμως πως το σαλόνι σας χρειάζεται πιο ριζικές αλλαγές, μπορείτε να σκεφτείτε στα σοβαρά την ανακαίνιση του σπιτιού σας και να απολαύσετε έναν εξ ολοκλήρου ανανεωμένο χώρο. Όμορφες και δημιουργικές επινοήσεις!

 

Exit mobile version