28η Οκτωβρίου: 5 εκδρομές για όλη την οικογένεια

Το 4ημέρο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να περάσετε ήσυχες και οικογενειακές στιγμές.

Ακολουθούν λοιπόν 5 κλασικές και δημοφιλείς προτάσεις για κοντινούς προορισμούς. Κλείστε τη διαμονή σας τώρα που ακόμα προλαβαίνετε!

Λεωνίδιο Αρκαδίας

Το Λεωνίδιο και η περιοχή του χαρακτηρίζονται από γραφική τοπική αρχιτεκτονική, μοναδική στην Αρκαδία. Τυπικά δείγματά της είναι η αγορά στο κέντρο της πόλης με τον κεντρικό της δρόμο, και πολλά όμορφα αρχοντικά διεσπαρμένα στην πόλη, με όμορφες αυλόπορτες, χαρακτηριστικά χρώματα στα επιχρίσματα και πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο. Μερικά από αυτά έχουν τη μορφή πύργου.

Πού να μείνετε: Agroktima Traditional Guesthouse

Το ξενοδοχείο που προτείνουμε για τη διαμονή σας απέχει μόλις 3χλμ από το κέντρο του γραφικού χωριού Λεωνίδιο ενώ η κοντινότερη παραλία απέχει 1χλμ. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν το γραφικό ορεινό χωριό του Κοσμά που βρίσκεται 40χλμ. μακριά. Το Μοναστήρι της Έλωνας βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων.

Κόστος διαμονής: €288 με πρωινό για μία οικογένεια με ένα παιδάκι.

Πήλιο

Θα περάσετε αξέχαστες στιγμές στα μαγεμένα δάση με τους καταρράκτες. Μπορεί ο καιρός να μην ενδείκνυται πλέον για μπάνιο ωστόσο προσφέρεται για μια παραθαλάσσια βόλτα με το ποδήλατο ή το πέταγμα ενός χαρταετού (γιατί μόνο δηλαδή την Καθαρά Δευτέρα;) με το οποίο τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν!

Μην παραλείψετε να θαυμάσετε το υπέροχο πηλιορείτικο ηλιοβασίλεμα από το χωριό Μούρεσι και να περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια της Πορταριάς.

Πού να μείνετε: Hotel Katia

Το ξενοδοχείο που προτείνουμε για τη διαμονή σας βρίσκεται στους πρόποδες του Νοτιοανατολικού Πηλίου, εκεί που το βουνό σβήνει κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, στην παραθαλάσσια Άφησσο και οι άνθρωποι του σας περιμένουν για να σας φιλοξενήσουν μέσα σε ένα παραδοσιακό και οικογενειακό περιβάλλον.

Κόστος διαμονής: €120 με πρωινό για μία οικογένεια με ένα παιδάκι.

Αράχωβα

Η Αράχωβα μπορεί για κάποιους να είναι η «Μύκονος του χειμώνα», λόγω των πολλών ανάλογων κέντρων διασκέδασης, εμείς ωστόσο την θεωρούμε ιδανικό προορισμό και για οικογένειες με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και μέρη.

Ο ναός του Απόλλωνα, το μαντείο, οι Φαιδριάδες Πέτρες, ο ναός της Αθηνάς Προναίας, το στάδιο και το μουσείο σας περιμένουν να τα επισκεφτείτε.

Πού να μείνετε:Tagli Resort & Spa

Το ξενοδοχείο που προτείνουμε για την διαμονή σας απέχει μόλις 3,5 χλμ από το κέντρο της Αράχωβας και 15χλμ από τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Κόστος διαμονής: €495 με πρωινό για μία οικογένεια με ένα παιδάκι.

Ναύπλιο

Το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός όχι μόνο για ζευγάρια αλλά και για οικογένειες τόσο λόγω της κοντινής απόστασης από την Αθήνα όσο και για τις ομορφιές του.

Θα θαυμάσετε τα νεοκλασικά του κτίρια, τις παλαιές εκκλησίες, τις ιστορικές, καταπράσινες πλατείες του και φυσικά, από το κάστρο του Παλαμηδίου και το Μπούρτζι το νησάκι-φρούριο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά του.

Πού να μείνετε: Grand Sarai

Το ξενοδοχείο που προτείνουμε για τη διαμονή σας στεγάζεται σε ένα από τα πιο παλιά και αξιόλογα κτίρια του ιστορικού κέντρου σε ελάχιστη απόσταση από την Πλατεία Συντάγματος και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Κόστος διαμονής: €441 με πρωινό για μία οικογένεια με δύο παιδάκια

Κυπαρησσία

Για όσους αρνούνται πεισματικά να αποχαιρετήσουν το καλοκαίρι ιδανικός προορισμός είναι η Μεσσηνία και το ξενοδοχείο που προτείνουμε αφού απέχει μόλις 700 μέτρα από τη θάλασσα.

Βρίσκεται επίσης σε τέτοιο σημείο ώστε να μετακινηθείτε εύκολα και να περιηγηθείτε στις γύρω περιοχές ανακαλύπτοντας την ομορφιά και τα αξιοθέατα τους. Το φαράγγι της Νέδας είναι πολύ κοντά και μπορείτε να επισκεφτείτε το κάστρο της Κυπαρισσίας, την αρχαία Μεσσηνία, την Πύλο και το παλάτι του Νέστορα, το Πολυλίμνιο, τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, τα κάστρα της Μεθώνης και της Κορώνης, την αρχαία Ολυμπία, τη λίμνη του Καϊάφα και πολλά γραφικά χωριά που βρίσκονται στην γύρω περιοχή.

Πού να μείνετε: Natura Club

Κόστος διαμονής: €207 με ευρωπαϊκό πρωινό για μία οικογένεια με 2 παιδάκια.

Για προσφορές σε ξενοδοχεία και εκδρομές την 28η Οκτωβρίου επισκεφθείτε την alepouditsa.gr

Exit mobile version