8 βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Αυτή την εποχή του χρόνου, επιβάλλεται να το ρίξετε στο διάβασμα! Υπάρχει καλύτερη παρέα από ένα βιβλίο σε μια βεράντα το βράδυ ή στην παραλία τα πρωινά;

Εμείς σας προτείνουμε 8 βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν ή πρόκειται να κυκλοφορήσουν και σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση! 

Έρευνα για την εξαφάνιση της Εμιλί Μπρυνέ

Η 34χρονη Εμιλί Μπρυνέ, μοναδική κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας, εξαφανίζεται. Οι υποψίες στρέφονται αποκλειστικά στον 48χρονο σύζυγό της Κλωντ Μπρυνέ, λαμπρό και αλαζονικό νευρολόγο, ιδιαίτερα αντιπαθητικό χαρακτήρα. Αν και υπάρχουν κίνητρα (το χρήμα, η γυναίκα του είχε εραστή), οι αστυνομικοί δεν μπορούν να αποδείξουν την ενοχή αυτού του ιδιαίτερα ευφυούς και καλλιεργημένου επιστήμονα. Καλείται λοιπόν σε βοήθεια ο συνταξιούχος επιθεωρητής Ασίλ Ντυνό, ο οποίος έχει διακριθεί στο παρελθόν, εξιχνιάζοντας ακόμη και τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Αλλά εδώ και λίγο καιρό ο Ντυνό πάσχει από μια μορφή αμνησίας: κάθε πρωί ξυπνά έχοντας ξεχάσει όλα τα γεγονότα της προηγούμενης μέρας. Για να προχωρήσει στην έρευνά του, ο Ντυνό αρχίζει να κρατά ημερολόγιο, καταγράφοντας καθημερινά τις κινήσεις και τις σκέψεις του. Ό,τι γράφει το βράδυ, το διαβάζει το πρωί της επόμενης μέρας, για να καθορίσει τη δράση του. Αλλά πολύ γρήγορα ο επιθεωρητής κατακλύζεται από αμφιβολίες: Μπορεί να εμπιστευτεί τις σημειώσεις του; Γιατί έχει διαγράψει ορισμένα αποσπάσματα; Τι θα έκανε στη θέση του ο Ηρακλής Πουαρό; Ο Ντυνό, φανατικός αναγνώστης της Άγκαθα Κρίστι, καλεί σε βοήθεια τον Πουαρό, αλλά κυρίως την Αριάδνη Όλιβερ και, ακόμα, τον Χίτσκοκ, τον Ντίκενς, τον Ζιντ…

Αγοράστε το εδώ/€10,50

Ο επισκέπτης του ονείρου – Τσαμάδου Κ. Ελένη

Στην Πάτρα του μεσοπολέμου, σε μια κοινωνία περιχαρακωμένη στα μικρά προβλήματά της, η απρόσμενη άφιξη ενός νεαρού ξένου ταράζει τη ζωή τριών γυναικών: μιας Πατρινής αρχόντισσας, μιας καταπιεσμένης από την επαρχιώτικη νοοτροπία Ευρωπαίας που νοσταλγεί την πατρίδα της, την Τεργέστη, και μιας πληθωρικής Σμυρνιάς. Και οι τρεις έχουν κάτι να κρύψουν. Ο ξένος ενεργεί ως καταλύτης στη ζωή τους. Καθεμιά τους βλέπει στο πρόσωπό του να ζωντανεύει ένα ξεχασμένο όνειρο. Σε ποιο βαθμό θα επιτρέψουν στο απωθημένο παρελθόν να καθορίσει το μέλλον τους; Σε μια περίοδο πολιτικοκοινωνικών ανατροπών και οικονομικής κρίσης, ένας φλογερός έρωτας και μια περίεργη δολοφονία ενός σημαντικού προσώπου έρχονται να αναστατώσουν τη μικρή κοινωνία και να φέρουν στο φως την αλήθεια. Ποιος είναι ο ξένος; Είναι αυτός που λέει; Κρύβει σκοτεινά, αφανέρωτα μυστικά; Ποια είναι αυτά; Και η δολοφονία;

Αγοράστε το εδώ/€13,28

Μπαμπά …Μια κανονική ημέρα – Αντώνης Κανάκης

“Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό, κείμενο, που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα, είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών. Τις είκοσι αυτές ημέρες αυτά έζησα, αυτά ένιωσα, αυτά σκέφτηκα, αυτά φώναξα, αυτά έκανα. Το κείμενο αυτό γράφτηκε αυθόρμητα, άμεσα, ασταμάτητα. Γράφτηκε μόνο του, μέσα σε τέσσερις περίπου ημέρες, όταν συνέβη ό,τι συνέβη. Έκτος από τις εκ των υστέρων ορθογραφικές διορθώσεις, ούτε μια λέξη δεν άλλαξε από την αρχική άμεση-αυτόματη καταγραφή. Δεν σουλουπώθηκε στη συνέχεια, δεν στρογγύλεψε, δεν δουλεύτηκε το περιεχόμενο ή οι διατυπώσεις. Έμεινε έτσι, ακατέργαστο και ωμό. Το κείμενο αυτό είναι μια αντίδραση, μια ανάγκη, ένα καταφύγιο, μια ενέργεια που δεν την αποφάσισα εγώ. Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Το κείμενο αυτό εύχομαι να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον Μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους Μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις Μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες… Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς…”

Αντώνης Κανάκης

Αγοράστε το εδώ/€5,40

Οι Βιολέτες του Μαρτίου – Τζίο Σάρα

Πριν ακόμα γίνει τριάντα, η Έμιλι τα είχε όλα: ένα επιτυχημένο μυθιστόρημα, έναν σύζυγο που έμοιαζε να είχε ξεπηδήσει από τις σελίδες ανδρικού περιοδικού, και ένα εισιτήριο άνευ επιστροφής για τη χώρα της απόλυτης ευτυχίας. Δέκα χρόνια αργότερα, η ζωή της δε θυμίζει σε τίποτα την ειδυλλιακή εκείνη περίοδο. Όταν η ηλικιωμένη θεία της, Μπι, την προσκαλεί να περάσει όλο τον Μάρτιο στο σπίτι της στο Μπέινμπριτζ Άιλαντ, η Έμιλι δέχεται, ελπίζοντας ότι η θάλασσα θα γιατρέψει τις πληγές της. Κάνοντας έρευνα για το επόμενο βιβλίο της, ανακαλύπτει ένα κόκκινο βελούδινο ημερολόγιο από το 1943, το περιεχόμενο του οποίου φέρνει στο φως μια αναπάντεχη ιστορία που σχετίζεται με τη δική της ζωή.

Αγοράστε το εδώ/€13,95

Η τέλεια γυναίκα – Roberts Nora

Τα αδέλφια Μοντγκόμερι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του Μπούνσμπουρο τόσο με τις ερωτικές τους περιπέτειες όσο και με την ανακαίνιση του οικογενειακού πανδοχείου στο κέντρο της αμερικάνικης κωμόπολης. Ο Μπέκετ και ο Όουεν βρήκαν την αληθινή αγάπη στην πορεία, αλλά τι θα γίνει με τον τρίτο αδελφό; O Ράιντερ είναι ο πιο εσωστρεφής και ο πιο δυσερμήνευτος από τους Μοντγκόμερι. Αποπνέει ένα μυστήριο και μια γοητεία στην οποία καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί, εκτός ίσως από τη Χόουπ, την ξενοδόχο που διευθύνει το Πανδοχείο Μπούνσμπορο. Μεταξύ τους υπάρχει μια υπόγεια ένταση που θα εκδηλωθεί με ένα πρωτοχρονιάτικο φιλί. Τι θα συμβεί όμως όταν ένα πρόσωπο από το παρελθόν της Χόουπ έρθει να τη βρει στο Μπούνσμπουρο; Ποιος θα σταθεί στο πλευρό της; Τώρα που το τέλειο προσωπείο της έχει διαρραγεί, ο Ράιντερ συνειδητοποιεί ότι η Χόουπ είναι η τέλεια γυναίκα γι’ αυτόν.

Αγοράστε το εδώ/€11,97

Μια συγγνώμη για το τέλος – Λένα Μαντά

Κόρη του Σαράντη Σερμένη, που εκδιώχθηκε από τους γονείς του, επειδή ερωτεύτηκε παράφορα τη γυναίκα του αδελφού του. Άχρωμη, σχεδόν άσχημη, μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι όπου έλειπε η αγάπη και υπερτερούσε η αυστηρότητα. Σύζυγος του Κωστάκη Τσακίρη, γεμάτη απέχθεια για τον άντρα που διά της βίας παντρεύτηκε, και, πολύ σύντομα, χήρα του. Σύζυγος, κατόπιν, του Θεμιστοκλή Ιδομενέα, γιου του συνταγματάρχη Μιλτιάδη Ιδομενέα, στα χρόνια της Χούντας, της εποχής που είχαν μπει στο στόχαστρο τόσο οι αριστεροί όσο και οι ομοφυλόφιλοι.

Αδελφή του Θεόφιλου Βέργου, νόθου γιου του πατέρα της. Όλα τα είδε η Μυρσίνη στη ζωή, όλα τα γεύτηκε και όλα τα υπέμεινε. Μόνο ένα δεν της είπαν: μια συγγνώμη για το τέλος.

Αγοράστε το εδώ/€16,92

Το μάτι του Βοριά – Χρυσήιδα Δημουλίδου

«Ονομάζομαι Δάμος Χαρμίνης και θα σας διηγηθώ τη ζωή μου ξεκινώντας δωδεκάχρονο παιδί από τη Θεσσαλονίκη του 1970, όπου ένα γεγονός πάγωσε μέσα μου κάθε συναίσθημα και με μετέβαλε αργότερα σε «μάτι του βοριά», που σάρωσε ζωές και κρεβάτια πολλών γυναικών.

Πέρα από αυτό, θα αναφερθώ σε πολιτικά σκάνδαλα, στη σκοτεινή πλευρά της νύχτας και των ναρκωτικών, στον πόλεμο των νυχτερινών κέντρων, όπως τον έζησα, στη μάστιγα του αιώνα, το aids, στις άγριες νύχτες μου τη δεκαετία 1980-1990 στη Μύκονο, τότε που το νησί ήταν ο απόλυτος παράδεισος και υπήρχαν μόνο χρυσαφένια άμμος, θάλασσα, ουρανός και γυμνοί άνθρωποι.

Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι πολύ σκληρή και στις σκηνές που περιγράφω, κυρίως πάνω στο κρεβάτι μου, υπάρχει ωμός ρεαλισμός, έτσι ακριβώς όπως τα έκανα, χωρίς κανένα απαγορευτικό και χωρίς τον λυρισμό που ίσως απαιτεί ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν είμαι συγγραφέας. Είμαι ένας άντρας που βίωσα με πάθος τα λάθη μου.

Αν το μετάνιωσα; Αν καταστράφηκα; Αν δικαιώθηκα; Θα το μάθετε στο τέλος. Ένα είναι σίγουρο. Για να διαβάσεις τη ζωή μου, πρέπει να μπορείς και να την αντέξεις…»

Αγοράστε το εδώ/€16,92

Οι «50 αποχρώσεις του γκρι»

Οι «50 αποχρώσεις του γκρι» επιστρέφουν, αλλά από την οπτική του Κρίστιαν (Γκρέι).

Το βιβλίο, θα έχει τον τίτλο Γκρι «Grey», και θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουνίου, ημέρα των γενεθλίων του Κρίστιαν Γκρέι. Σε δελτίο τύπου που συνοδεύει το tweet της συγγραφέα της σειράς των βιβλίων Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, E. Λ. Τζέιμς, από τον εκδοτικό της οίκο Random House επισημαίνεται ότι η συγγραφέας πήρε την απόφαση αυτή για τους φανατικούς των βιβλίων της λέγοντας ότι «οι αναγνώστες το ζήτησαν ξανά και ξανά να γίνει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η συγγραφέας φέρεται να δήλωσε ότι «ο Κρίστιαν είναι σύνθετος χαρακτήρας», συγκρατημένος και ταυτόχρονα υπερβολικός. «Οι αναγνώστες μένουν πάντα γοητευμένοι από τις επιθυμίες και τα κίνητρά του, καθώς και από το ταραγμένο παρελθόν του» συνεχίζει. «Επίσης, σε μία σχέση ποτέ κανείς δεν γνωρίζει προς τα πού πάει. Υπάρχουν πάντα δύο πλευρές σε κάθε ιστορία» καταλήγει η κ. Τζέιμς.

Αγοράστε το εδώ/€10,39

Exit mobile version