Δείτε γιατί οι περίεργες συνήθειες μιας γάτας δεν πρέπει να σας ανησυχούν

Είναι γνωστό πως οι γάτες εκφράζουν την αγάπη αλλά και τη δυσαρέσκειά τους με ένα δικό τους, μοναδικό τρόπο. 

Ο τρόπος αυτός, μπορεί να περιλαμβάνει περίεργες συμπεριφορές, που ή δεν έχετε ξαναδεί ή σας ξενίζουν. Είναι λοιπόν λογικό να προβληματιστείτε, ωστόσο δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ανησυχητικές. Μερικές από τις συνήθειες ή τις συμπεριφορές αυτές είναι εντελώς φυσιολογικές για μια γάτα, αλλά έχουν φυσικά τη σημασία τους.

Το Online Pet Shop Pet Samolis θα μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε τις συμπεριφορές αυτές παρακάτω.

Δεν τρώει την τροφή της αμέσως

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει πως ενώ βάζετε τροφή στη γατούλα σας εκείνη όχι μόνο δεν τρώει αμέσως, αλλά ξεκινάει να παίζει με την τροφή της. Αν το νερό της βρίσκεται κοντά, μπορεί να κάνει το ίδιο. Είναι σύνηθες οι γάτες να παίρνουν την τροφή από το μπολάκι τους να τη ρίχνουν στο πάτωμα ή ακόμα και στο νερό. Δε σημαίνει πως δεν πεινάνε, απλά έχουν περισσότερη διάθεση για παιχνίδι!

AFP Lifestyle Αυτόματη- ηλεκτρονική Ταΐστρα 5 γευμάτων

Διάθεση για… τρέξιμο!

Πολλές φορές μπορεί να παρατηρήσετε πως ενώ η γάτα σας κάθεται ήρεμη και χαλαρή, ξαφνικά μπορεί να αρχίσει να τρέχει σε όλο το σπίτι, ή γενικότερα να είναι πιο δραστήρια. Σαφώς θα νομίζετε πως κάτι την ενόχλησε, ή κάτι θέλει εκείνη τη στιγμή. Αυτό που πιθανώς θέλει είναι να παίξει ή να τρέξει. Η γάτα άλλωστε είναι κυνηγός από τη φύση της, οπότε η αντίδραση αυτή είναι μέρος της προσωπικότητας και του χαρακτήρα της.

AFP διαδραστικό παιχνίδι γάτας που κινείται

Θέλει να είναι μόνη της στο χώρο

Οι γάτες είναι ζώα ανεξάρτητα. Δεν είναι λοιπόν παράξενο να αναζητούν τις δικές τους στιγμές ηρεμίας. Πώς το δείχνουν αυτό; Με διάφορους τρόπους, όπως με το να μην αντιδρούν στα ερεθίσματα που προέρχονται από εσάς ή γενικότερα να μη σας δίνουν σημασία.

Πολλές γάτες αλλάζουν χώρο αν της ενοχλήσετε ή δείχνουν τη δυσαρέσκειά τους αν της χαϊδέψετε. Ωστόσο η συμπεριφορά αυτή, όταν γίνεται με μέτρο, δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Σημαίνει απλώς ότι χρειάζονται το χώρο τους για να χαλαρώσουν.

Croci κρεβάτι φωλιά γάτας natural

Επιτίθεται σε διάφορα αντικείμενα

Η αγάπη της γάτας για… επίθεση είναι γνωστή. Οι πιο συνηθισμένοι και εύκολοι αποδέκτες είναι τα αντικείμενα γύρω της, όπως μαξιλάρια, διακοσμητικά αξεσουάρ, υφάσματα, ακόμα και… εσείς! 

Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Οι γάτες είναι ζώα κυνηγοί και έχουν την ανάγκη να εξασκήσουν τα δόντια αλλά και τα νύχια τους. Φροντίστε λοιπόν να απομακρύνετε από κοντά τους πολύτιμα αντικείμενα, αν δεν θέλετε να τα δείτε να… καταστρέφονται!

Δείξτε υπομονή και κατανόηση

Οι γάτες είναι μοναδικά ζώα και διαθέτουν ιδιαίτερη προσωπικότητα. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους είναι πως κάθε γάτα είναι διαφορετική. Άλλες είναι πιο φιλικές, άλλες πιο ήρεμες, άλλες κοινωνικές και άλλες όχι. Πολλές φορές αντιδρούν με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στους ιδιοκτήτες τους και είναι λογικό. 

Δώστε τους χώρο να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Άλλωστε εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους τη μικρή σας φίλη! Αν η συμπεριφορά της σας ανησυχεί υπερβολικά, τότε μπορείτε να πάρετε τη γνώμη ενός κτηνίατρου, ώστε να είστε πιο ήρεμοι.

Ευχαριστούμε το Pet Samolis για τις χρήσιμες και πολύτιμες συμβουλές. Αν σας άρεσαν τα προϊόντα του άρθρου, τότε μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

Exit mobile version