Καθεσάκι: Το γιο-γιο που κάνει την εκμάθηση της τουαλέτας, παιχνίδι

Κάθε φορά που προσπαθώ να μάθω στον 2,5 ετών γιο μου κάτι καινούριο εφαρμόζω την τεχνική του παιχνιδιού γιατί θεωρώ ότι είναι η καλύτερη μέθοδος να «εκπαιδεύσεις» ένα παιδί.

Και για ακόμη μία φορά, αυτή η μέθοδος με έβγαλε ασπροπρόσωπη και κατάφερα να κάνω την πάνα για τον μικρό Άγγελο παρελθόν σε λίγες μόνο μέρες, ακόμη και όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, και με πολύ πιο διασκεδαστικό τρόπο απ’ ο,τι φανταζόμουν.

Για να είμαι ειλικρινής, τα πράγματα θα ήταν πιθανόν πιο δύσκολα αν δεν είχα τον καλύτερο σύμμαχο που δεν είναι άλλος από το… καθεσάκι! Και τώρα θα με ρωτήσετε τι είναι αυτό! Είναι ένα μαγικό γιο – γιο ο πιο εγγυημένος τρόπος για να μάθει το παιδί σας να πηγαίνει τουαλέτα γρήγορα και μάλιστα όπου κι αν βρίσκεστε! Γιατί τα πράγματα είναι πιο απλά όταν είσαι μέσα στο σπίτι αλλά δεν είναι λίγα τα παιδιά που «μπλοκάρονται» όταν θελήσουν τουαλέτα στη μέση του δρόμου ή στις κούνιες και η πανικόβλητη μαμά του λέει «περίμενε λίγο, όχι τώρα, πρέπει να βρούμε τουαλέτα» και άλλα τέτοια συναφή.

Το καθεσάκι, λοιπόν, για να σας εξηγήσω καλύτερα, αν δεν το έχετε ξανακούσει, είναι ένα νέο ελληνικό προϊόν, κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνει τους γονείς να λύσουν το πρόβλημα της τουαλέτας για τα παιδιά τους, ιδιαίτερα στους εξωτερικούς χώρους. Είναι φτιαγμένο από χαρτόνι, πανάλαφρο (το έχω πάρει μαζί μου από θάλασσα μέχρι και την ταβέρνα) και διπλώνει – ξεδιπλώνει σε λίγα δευτερόλεπτα σε μέγεθος Α4. Εγώ το έχω πάντα στην τσάντα μου μαζί με τα ανταλλακτικά σακουλάκια μιας  χρήσης και το ανοίγω πανεύκολα μόλις ο μικρός πει τη μαγική λέξη… «κακά»! Το μόνο που έχω να κάνω μετά είναι να βγάλω το σακουλάκι, να το πετάξω και να το διπλώσω ξανά μιας και δε θέλει καθάρισμα.

Πανευτυχής για την καινούρια μου ανακάλυψη, διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι το καθεσάκι είναι φτιαγμένο από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά ενώ έχει δοκιμαστεί με επιτυχία από παιδιά ηλικίας 2 έως 7 ετών ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις (αν αναλογιστεί κανείς ότι οι εκδρομές είναι η αγαπημένη μας συνήθεια) πράγμα που σημαίνει ότι θα μας κάνει παρέα για χρόνια ακόμη!

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο αποτελεσματικό είναι το καθεσάκι καθώς αποτελεί έμπνευση μιας μαμάς που έζησε το πρόβλημα από την καλή και την ανάποδη ένα καλοκαιρινό βράδυ στην Πύλο. Όπως λέει η ίδια χαρακτηριστικά: «Η γνωστή φράση σε όλους τους απανταχού γονείς «μαμά κακάάάά΄» ακούστηκε τόσες πολλές φορές εκείνη την βραδιά όπου δεν θυμάμαι τι φάγαμε και αν φάγαμε τελικά. Το μόνο που θυμάμαι με σιγουριά είναι ότι στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ανακουφιστούν …Έμεινα νηστική …Με έπιασε η μέση μου …Κατάβρεξα τα πόδια μου (…φυσικά!)».

Δείτε παρακάτω πώς «συναρμολογείται» πανεύκολα το καθεσάκι και ετοιμαστείτε να δώσετε μόνιμη λύση στο πρόβλημά σας:

Exit mobile version