Ποιοτικά παιδικά στρώματα: Η σημασία τους για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών

Ο ύπνος έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, αλλά πόσο μάλλον για παιδιά και εφήβους. Για να δώσετε στο παιδί σας την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή του και να το προστατέψετε από σωματικά και συμπεριφορικά προβλήματα ως αποτέλεσμα κακού ύπνου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα οφέλη που έχουν τα παιδικά στρώματα υψηλής ποιότητας και αντοχής.

Γιατί ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για τα παιδιά;

Ο ύπνος είναι υπεύθυνος για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, τη συναισθηματική ευεξία και τη σωματική υγεία. Η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, προβλήματα συμπεριφοράς, κακή συγκέντρωση, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα ή ακόμη και κατάθλιψη, ιδιαίτερα στα παιδιά.

Αν και διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν την παραγωγή της ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης, η οποία παίζει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών, ο πιο σημαντικός είναι ο ύπνος.

Με λίγα λόγια, ένα καλό στρώμα προσφέρει καλό ύπνο, ο οποίος με τη σειρά του προσφέρει υγιή ανάπτυξη στα παιδιά.

Τα οφέλη ενός ορθοπεδικού στρώματος

Εάν ένα παιδί έχει αναπνευστικά προβλήματα, στριφογυρίζει τη νύχτα και ξυπνάει με κακή διάθεση, πολύ πιθανώς να φταίει το στρώμα. Εάν, ωστόσο, το στρώμα έχει ορθοπεδικές ιδιότητες, τότε ο καλός ύπνος είναι εγγυημένος.

Τα ορθοπεδικά στρώματα είναι πιο στιβαρά από τα απλά και έχουν σχεδιαστεί, για να υποστηρίζουν το σώμα, δηλαδή τους μύες, τα οστά και τις αρθρώσεις. Η σωστή κατανομή βάρους και η ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης μαζί με τη βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος βοηθούν το παιδί σας να ξυπνήσει αναζωογονημένο και ξεκούραστο.

Επιλέγοντας το κατάλληλο στρώμα για το παιδί σας

Όταν επιλέγετε ένα στρώμα για το παιδί σας, ακολουθήστε τα ακόλουθα κριτήρια:

Το σωστό στρώμα για κάθε ηλικία

Κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες, οπότε διαφοροποιούνται και οι ιδιότητες που πρέπει να έχουν τα παιδικά στρώματα.

Στα βρέφη και τα παιδιά κάτω των 3 ετών, το στρώμα δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρό. Τα μικρά παιδιά έχουν μαλακά και εύκαμπτα οστά, οπότε αν ένα στρώμα είναι πολύ σκληρό, αυτό μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.

Πολλοί γιατροί θεωρούν ότι τα στρώματα με memory foam είναι απαραίτητα για τα παιδιά, καθώς προσφέρουν απόλυτη άνεση, παρέχοντας στήριξη της σπονδυλικής στήλης και ανακούφιση από την πίεση. Τα στρώματα αφρού μνήμης προσαρμόζονται στο σχήμα του σώματος διασφαλίζοντας ότι η λεπτή σπονδυλική στήλη του παιδιού βρίσκεται σε οριζόντια θέση, απαραίτητη για τη σωστή στάση του σώματος. Ως εκ τούτου, τέτοιου είδους παιδικά στρώματα παίζουν επίσης προληπτικό ρόλο, ιδίως για τις μυοσκελετικές διαταραχές.

Από την ηλικία των 4 ετών, το οστικό σύστημα ενός παιδιού αρχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά. Έτσι, το στρώμα πρέπει να είναι πιο σκληρό, ώστε να του παρέχει τη μέγιστη υποστήριξη.

Στην εφηβεία, τα παιδιά μεγαλώνουν και το σώμα τους μετασχηματίζεται ξαφνικά. Το μέγεθος, το βάρος και το σχήμα του σώματός τους αλλάζουν σημαντικά. Επομένως, τα στρώματα χωρίς ελατήριο με σταθερή επιφάνεια με βάση αφρό πολυουρεθάνης ή latex είναι τα πλέον κατάλληλα.

Στο Deltastrom.com θα βρείτε το κατάλληλο στρώμα ύπνου για το παιδί σας.

Exit mobile version