5 συνταγές για λεμονάδες που θα απογειώσουν τα παιδικά πάρτι

Η λεμονάδα, όπως υποδηλώνει και το όνομα της, γίνεται μόνο από λεμόνια… Όχι, πάντα!

Τι εννοούμε;

Μπορείτε να κάνετε λεμονάδα με φράουλα, βατόμουρο, τζίντζερ, ροδάκινο και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή ρίζα σκεφτείτε.

Για να δούμε αναλυτικά τις 5 συνταγές!

1. Σπιτική Λεμονάδα: Η μυστική συνταγή της μαμάς 

2. Ροζ λεμονάδα (με 2 διαφορετικές συνταγές)

Το άκρως διασκεδαστικό χρώμα θα γίνει το νούμερο ένα ποτό για τις μικρές πριγκίπισσες.

1η ροζ συνταγή ­ Ζεστή Ροζ Λεμονάδα

Τα βατόμουρα μέσα στη λεμονάδα δίνουν το πιο συναρπαστικό χρώμα, αυτό της ροζ τσιχλόφουσκας!!!

Θα χρειαστείτε:

• 2 φλ. ζάχαρη

• 1 φλ. νερό

• 2 και 1/4 φλ. χυμό λεμονιού

• 3/4 φλ. πολτό Blueberry

• Παγάκια

Παρασκευή:

1. Ρίξτε δύο φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι νερό.

2. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε την πάνω στο μάτι της κουζίνας και βράστε το.

3. Ανακατέψτε το μέχρι το διάλυμα να γίνει διαυγές.

4. Ρίξτε το χυμό από τα φρεσκοστυμμένα λεμόνια και αφαιρέστε από τη φωτιά.

5. Αφήστε το να κρυώσει, ενώ σε μία κανάτα βάζετε κρύο νερό και παγάκια.

6. Τώρα ρίξτε στο μείγμα τα βατόμουρα.

7. Ανακατέψτε μέχρι να προκύψει το ζεστό ροζ χρώμα.

8. Σερβίρετε σε ποτήρια με παγάκια.

2η ροζ συνταγή ­ Λεμονάδα Φράουλα

Για μια πιο φυσική και πιο χαλαρωτική απόχρωση του ροζ, χρησιμοποιήστε φράουλες.

Θα χρειαστείτε:

• 1 και 1/2 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

• 1 φλ. ζάχαρη

• 6 φλ. κρύο νερό

• Λιωμένη φράουλα

• Δυόσμο για το γαρνίρισμα

Παρασκευή:

1. Προσθέστε ένα φλιτζάνι ζάχαρη στο χυμό και περίπου 6 φλιτζάνια κρύο νερό.

2. Σε ένα μπλέντερ βάλτε τις φράουλες και φιλτράρετε τους σπόρους με ένα κόσκινο.

3. Ανακατέψτε τα όλα μαζί και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει.

4. Διακοσμήστε κάθε ποτήρι με ένα κλαδάκι δυόσμο στην κορυφή.

3. Μπλε λεμονάδα (με 2 διαφορετικές συνταγές)

1η μπλε συνταγή ­ Λεμονάδα Μύρτιλο

Το μπλε χρώμα στις… μπλε λεμονάδες δεν είναι δα και κανένα μυστήριο! Προέρχεται από τα μύρτιλα.

Θα χρειαστείτε:

• 2 φλ. ζάχαρη άχνη

• Χυμό λεμονιού

• 1 φλ. κρύο νερό

• Μύρτιλα

Παρασκευή:

1. Ρίξτε δύο φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι νερό.

2. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, τοποθετήστε την πάνω στο μάτι της κουζίνας και βράστε το.

3. Ανακατέψτε το μέχρι το διάλυμα να γίνει διαυγές.

4. Ρίξτε το χυμό από τα φρεσκοστυμμένα λεμόνια και αφαιρέστε από τη φωτιά.

5. Προσθέστε και λίγο ξύσμα λεμονιού για περισσότερη γεύση.

6. Μόλις κρυώσει, προσθέστε τον πουρέ από μύρτιλα.

7. Ανακατέψτε καλά. Ο χυμός με τον πολτό από μύρτιλα μία γλυκιά μπλε απόχρωση.

8. Βάλτε το στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε με πάγο.

2η μπλε συνταγή ­ Λεμονάδα Βατόμουρο

Μία άλλη συνταγή για να κάνετε μπλε λεμονάδα στα παιδιά σας είναι με έτοιμο χυμό από βατόμουρα.

Θα χρειαστείτε:

• Εμφιαλωμένος μπλε χυμός βατόμουρο

• Φρέσκος σπιτικός χυμός λεμονιού

• Ζάχαρη

• Νερό

• Πάγος

Παρασκευή:

1. Βάλτε σ’ ένα φλιτζάνι το φρέσκο φρέσκο χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το νερό.

2. Τώρα ρίξτε δύο κουταλιές του έτοιμου προς κατανάλωση μπλε χυμού βατόμουρου.

3. Προσθέστε πάγο.

4. Ανακατέψτε σε ένα σέικερ το χυμό και σερβίρετε τον κρύο.

Ο χυμός βατόμουρου δίνει στη λεμονάδα μια ελαφριά μπλε απόχρωση, θα λέγαμε ότι μοιάζει με τυρκουάζ.

Αν θέλετε να πειραματιστείτε και άλλο με την κλασική λεμονάδα, μη διστάσετε. Μπορείτε να βάλετε καρπούζι ή ακόμα και τζίντζερ. Τέλος, για την απόλυτη δροσερή λεμονάδα, μπορείτε να τη δοκιμάσετε με αγγούρι και λεμονόχορτο.

Exit mobile version