Μπισκοτάκια για τα πρώτα δοντάκια του μωρού!

Τα μπισκοτάκια αυτά γίνονται πολύ σκληρά και όταν το μωρό τα δαγκώνει δεν σπάνε αλλά λιώνουν σιγά σιγά στο στόμα του.

Μπορείτε να τα δώσετε στο μωράκι σας ακόμα κι αν δεν έχει βγάλει δόντια αφού είναι ιδανικά για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της οδοντοφυΐας.

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φαρίν λακτέ ή σκόνη φρουτόκρεμα (Προσοχή όχι κατάλληλο για μωρά με αλλεργία στο γάλα αγελάδος)
3 κουταλιές σούπας λάδι
παγωμένο νερό

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°. Ανακατέψτε το αλεύρι με τη φαρίν λακτέ ή τη σκόνη φρουτόκρεμας και σιγά σιγά προσθέστε το λάδι και λίγο παγωμένο νερό (περίπου 1/4 φλ.) και ανακατέψτε. Συνεχίστε να προσθέτετε νερό μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ (θα γίνει σαν σφιχτή μπάλα). Ανοίξτε λεπτή ζύμη (περίπου σε πάχος όσο ένα κράκερ).Κόψτε τη ζύμη σε ότι σχήμα θέλετε αλλά αν την κάνετε σαν βραχιολάκι είναι εύκολο για το μωρό να τη κρατήσει όπως επίσης και το μπαστουνάκι.

Στρώστε στο ταψί μια λαδόκολλα και ψήστε τα μπισκότα  για 10-12′ ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα

Τα αφήνετε να κρυώσουν και μετά τα βάζετε σε αεροστεγές δοχείο.

Πηγή:toimerologiomiasmamas.blogspot.gr

Exit mobile version