Χρήσιμα μυστικά για πετυχημένο ψήσιμο του αρνιού στο φούρνο

Φέτος, μένουμε σπίτι, αλλά μπορούμε να έχουμε ένα λουκούλλειο γεύμα

Φέτος το Πάσχα μένουμε στο σπίτι και όσοι δεν έχουν κήπο ή αυλή για να ψήσουν τα αρνί στη σούβλα, θα επιλέξουν τη λύση του φούρνου. Εξίσου, νόστιμη ως επιλογή. Ωστόσο, ακόμη και στο φούρνο, το αρνάκι έχει τα δικά του μικρά μυστικά για ένα τέλειο και νόστιμο αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά που θα σας φανούν χρήσιμα:

Ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, μάραθος ή μαραθόσπορος. Αυτά είναι τα βασικά μυρωδικά που νοστιμεύουν το αρνί στο φούρνο. Επιλέξτε ένα από τα παραπάνω, σε συνδυασμό με σκόρδο, μουστάρδα και λεμόνι.

Πριν το ετοιμάσετε για ψήσιμο, κάντε ένα καλό μασάζ στο κρέας με αλατοπίπερο, σκόρδο και το μυρωδικό, το μπαχαρικό ή το συνδυασμό αυτών που έχετε επιλέξει. Μόλις ολοκληρώσετε το μασάζ, το αφήνετε στην άκρη για 30 λεπτά με 1 ώρα, προκειμένου να τραβήξει το αλάτι και τις μυρωδιές.

Μετά το ψήσιμο, αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 20 με 30 λεπτά, πριν να το σερβίρετε. Με αυτό τον τρόπο, όταν το κόψετε, δεν θα φύγουν όλοι οι ζωμοί του και θα παραμείνει το κρέας πιο ζουμερό.

Ιδανικά, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να ψήσετε το αρνάκι σκεπασμένο στο μεγαλύτερο μέρος. Έτσι, εξασφαλίζετε πως θα βγει ζουμερό. Το ξεσκεπάζετε προς το τέλος, για να ροδίσει και να γίνει τραγανή η πέτσα του.

Καλύτερο σκεύος για να ψήσετε το αρνάκι, είναι η γάστρα.

Κόψτε το κρέας σε κάθετη φορά προς τις μυϊκές ίνες του, για να είναι μαλακό.

Exit mobile version