Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια με τα παιδιά

Μπείτε με τα παιδιά στην κουζίνα

Μια από τις πιο δημιουργικές στιγμές και όμορφες αναμνήσεις για τα παιδιά με τους γονείς είναι όταν μαγειρεύουν παρέα.

Ειδικά την περίοδο των γιορτών, είναι μια καλή αφορμή για να βρείτε παραδοσιακές συνταγές και να τις φτιάξετε παρέα. Δείτε παρακάτω μια απλή και εγγυημένη συνταγή για τα φετινά σας πασχαλινά κουλουράκια.

 

Καθίστε παρέα με τα παιδιά σας και δημιουργήστε κουλουράκια αλλά και όμορφες αναμνήσεις!

Υλικά

2 φλιτζάνια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

4 κρόκοι αυγών

1 & ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

½ φλιτζάνι γάλα

8 φλιτζάνια κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις αλεύρι

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι

1 αυγό για το άλλειμμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αρχικά κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέστε τους 4 κρόκους αυγών ένα – ένα ανακατεύοντας ελαφρά. Συμπληρώνετε 1/2 φλυτζάνι γάλα και το αλεύρι. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια και προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά αν κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι. Αφήστε την ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα.

Πλάστε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Σε αυτό το σημείο τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με τη φαντασία τους ό,τι θέλουν και το βασικό είναι να τα αφήσετε χωρίς να του δώσετε πολλές οδηγίες.

Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού με λίγο νεράκι και με ένα πινέλο αλείψτε τα κουλουράκια για να πάρουν ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο.

Ψήνετε για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Exit mobile version