Εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Μια απλή και εγγυημένη συνταγή για τα φετινά σας πασχαλινά κουλουράκια.

Καθίστε παρέα με τα παιδιά σας και δημιουργήστε…

Υλικά
2 φλιτζάνια βούτυρο
1 & ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι γάλα
8 φλιτζάνια κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
1 αυγό για το άλλειμμα

Εκτέλεση
Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε τους 4 κρόκους αυγών ένα ένα ανακατεύοντας ελαφρά. Συμπληρώνετε 1/2 φλυτζάνι γάλα και το αλεύρι. Δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή, σε κάθε περίπτωση όμως αν κολλάει στα χέρια προσθέστε λίγο ακόμη αλεύρι.

Αφήστε την ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί τυλιγμένη σε ζελατίνα.

Πλάστε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε και τοποθετήστε τα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείψτε τα κουλουράκια για να πάρουν ωραίο χρώμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνετε για 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

Exit mobile version