Εύκολη συνταγή για πασχαλινά κουλούρια

Πώς να τα πετύχετε

Τα πασχαλινά κουλούρια αποτελούν μια από τις αγαπημένες συνταγές των ημερών.

Αν βάλετε στην διαδικασία δημιουργίας τους και τα παιδιά τότε το αποτέλεσμα εκτός από νόστιμο είναι και διασκεδαστικό. Αυτές οι μυρωδιές πλημμυρίζουν το σπίτι και υπενθυμίζουν ότι σε λίγες ημέρες έχουμε γιορτή.

Δείτε παρακάτω την εύκολη συνταγή:

Υλικά

300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ξύσμα πορτοκαλιού

200 γρ. ζάχαρη

2 κρόκους αυγού

100 γρ. γάλα

1 κ.σ. κονιάκ

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,

800 γρ. αλεύρι

1 κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αναμειγνύουμε τον χυμό πορτοκάλι με το μπέικιν πάουντερ ξεχωριστά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.

Τέλος προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και όταν δούμε ότι αρχίζει να μας δυσκολεύει πλάθουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη και εύπλαστη. Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε ταψάκια 30×40 εκ. στρωμένα με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα κουλούρια με τον κρόκο αραιωμένος με νερό. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά.

Exit mobile version