Εύκολη συνταγή για σπιτική σκορδαλιά

Την 25η Μαρτίου, η σκορδαλιά ως η τέλεια συνοδός του μπακαλιάρου έχει την τιμητική της στα περισσότερα ελληνικά τραπέζια. Γιατί, υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θέλουν καν να τη… μυρίζουν. Αλλά αυτοί χάνουν.

Φέτος, που όλοι μένουμε στο σπίτι, λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνες τη σκορδαλιά. Άλλωστε, πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, που δεν θέλει κόπο.

Τι θα χρειαστείτε:

1 κιλό πατάτες

4-5σκελιδες σκόρδο ανάλογα τα γούστα

1 ποτήρι λαδί

1 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Από 3 λεμόνια τον χυμό τους

¾ ποτηριού νερό

Εκτέλεση:

Βράζετε τις πατάτες με λίγο αλάτι για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τις περνάτε από τον μύλο του πουρέ να πολτοποιηθούν, ή τις κόβετε σε κύβους και τις πολτοποιείτε στο μούλτι.

Μετά βάζετε τις πατάτες, το σκόρδο λιωμένο και όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Αν την θέλετε πιο ξινή ή πιο καυτερή προσθέτετε λεμόνι ή σκόρδο ανάλογα.

Exit mobile version