Φτιάξτε σπιτικά λαχταριστά muffins

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα λαχταριστά muffins φτιαγμένα από τα χεράκια της μαμάς; Δοκιμάστε τα για πρωινό. Είναι η τέλεια αρχή για τη μέρα σας!

 

Μπανάνα muffins


Υλικά:

ώριμη μπανάνα
1/3 κούπας σπορέλαιο
1 κούπα υγρή σόδα
1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
1,5-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Χτυπήστε με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη σόδα, τη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι και τέλος το αλεύρι (με το μάτι μέχρι να γίνει όπως η γνωστή ζύμη του κέικ). Μοιράστε σε 12άρα φόρμα για muffins και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

Πηγή: Οι συνταγές της παρέας

Blueberry muffins

Υλικά

3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γραμμάρια φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εσάνς)
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια γάλα
250 γραμμάρια πλυμένα blueberries (μύρτιλλα)

Εκτέλεση

Προθερμάνατε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί με δώδεκα θέσεις με φορμάκια τοποθετήστε στη διάμετρο της κάθε φόρμα από ένα κομμάτι λαδόκολλα ή χάρτινα φορμάκια αν έχετε.
Έπειτα στη χαμηλή σκάλα του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα, έως ότου αναμειχθούν για λίγο. Στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα σε μέτρια ταχύτητα για 3 περίπου λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και να αποκτήσει ένα ωχρό χρώμα και τέλος ρίξτε τα μύρτιλλα. Προσεκτικά με μεγάλες κουταλιές γεμίστε τις θέσεις στο ταψί και ψήστε τα κεκάκια για 25 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω – κάτω. Βγάλτε τα μάφινς από το ταψί και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα, μαζί με το χαρτί.

Πηγή: sidagi.gr

Muffins καρότου με μήλο

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/8 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι (ελαφρύ ελαιόλαδο, ηλιέλαιο)
4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια συσκευάζονται τριμμένα καρότα χοντροκομμένα (περίπου 3 μέτρια)
1 1/2 φλιτζάνια συσκευάζονται χοντροτριμμένο ξινόμηλα (περίπου 2 μέτρια)
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, κρυσταλλική ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, μπαχαρικά, κακάο, πιπέρι και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι και τα αυγά ανακατεύοντας με ένα σύρμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα τα καρότα, τα μήλα και καρύδια θρυμματισμένα. Σε μια φόρμα για 12 κεκάκια τοποθετείτε σετ αλουμινίου ή χάρτινα  cupcake στα φορμάκια. Σε κάθε φορμάκι γεμίζετε με μείγμα μέχρι τα τρία τέταρτα. Ψήστε περίπου 20 λεπτά και αφήνετε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν.

Πηγή: sidagi.gr

Muffin καρύδας χωρίς αλεύρι


Υλικά

100 γραμμάρια ινδική καρύδα
65  γραμμάρια κρέμα καρύδας
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια βούτυρο
4   κρόκοι αυγών
1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπήστε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώστε το βούτυρο. Στο ήδη υπάρχον μείγμα, προσθέστε την καρύδα, την κρέμα καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό, χτυπήστε και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Αλείψτε με βούτυρο και αλεύρι τις ατομικές φόρμες για κέικ (σαν αυτές που φτιάχνουμε και τα muffins), γεμίστε τις μέχρι τα 3/4 και ψήστε για 20 λεπτά περίπου.

Πηγή: sidagi.gr

Muffins με σοκολάτα

30 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο
1 αβγό
80 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
120 γρ. αλεύρι
2 γρ. αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
70 γρ. σοκολάτα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια (κουβερτούρα ή κλασσική)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε με σύρμα το αβγό με την ζάχαρη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, το αλάτι, την βανίλια, ανακατεύοντας. Τέλος προσθέστε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Βάλτε καραμελόχαρτα σε ατομικές φόρμες σιλικόνης για μάφινς και γεμίστε με το μείγμα. Ψήστε για 25-30 λεπτά.

Πηγή: Οι συνταγές της παρέας

Exit mobile version