Γλυκά για να τον γλυκάνετε!

Το πιο ρομαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον σύντροφό σας την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου έχει να κάνει με το φαγητό.

Άλλωστε ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Επειδή όμως δεν θέλουμε να σας βάζουμε δύσκολα, αντί για το κυρίως πιάτο προτείνουμε να φτιάξετε ένα επιδόρπιο για τον γλυκό σας. Φορέστε την ποδιά σας και γρήγορα στην κουζίνα!

Μπισκότα μαρμελάδα καρδούλα

Υλικά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τα αβγά.

Αφού δουλέψετε καλά το μείγμα, ανοίξτε φύλλο με πάχος γύρω στα 7-8 χιλιοστά και με μια μεγάλη κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς κόψτε καρδιές σε ζυγό αριθμό.

Στις μισές από αυτές, κόψτε με μια μικρότερη κουπ-πατ μια μικρότερη καρδιά στο κέντρο τους ώστε να σας προκύψουν σκελετοί καρδιάς.

Βάλτε από ένα μικρό μπαλάκι μαρμελάδα στις ολόκληρες καρδιές, στο κέντρο τους.

Ρίξτε πάνω τους τις κομμένες, ώστε να φαίνεται στο κέντρο μια καρδούλα από μαρμελάδα. Φροντίστε να κολλήσουν μεταξύ τους με τη μαρμελάδα.

Βάλτε τις καρδιές σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήστε στους 180 βαθμούς με άνω και κάτω αντίσταση για 6 λεπτά.

Μους σοκολάτας καρδούλα

Υλικά

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σας σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.

Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στην συνέχεια  διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα. Χύστε το μείγμα μέσα σε ποτήρια ή σε μπολ σε σχήμα καρδιάς και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.

Τούρτα σοκολάτας καρδούλα

Για την τούρτα

Υλικά

Για το ράντισμα

Για την επικάλυψη γκανάζ

Εκτέλεση

Για την τούρτα

Βουτυρώστε το εσωτερικό της φόρμας κέικ σε σχήμα καρδιά και απλώστε από ένα φύλλο λαδόκολλας.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις.

Στο  μπολ του μίξερ χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο σκόνη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Προσθέστε λάδι, τη βανίλια και χτυπήστε για 2 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και χτυπήστε για 2 λεπτά ακόμα.

Χύστε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και  ψήστε 35 έως 40 λεπτά ή μέχρι η οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ βγαίνει καθαρή.

Αφήστε την τούρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε προσεκτικά. Αφού η τούρτα έχει κρυώσει καλά ραντίστε με μένα πινέλο σε όλα τα σημεία με λίγο κονιάκ μαζί με νερό.

Για την επικάλυψη γκανάζ

Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο για λίγα λεπτά και αφήστε να πάρει μια βράση.

Ρίξτε το στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Έπειτα καλύψτε την τούρτα με την γκανάζ και με μια σπάτουλα απλώστε σε όλα τα σημεία της τούρτας την γκανάζ.

Στη συνέχεια λιώστε την λευκή σοκολάτα σε μπέν μαρί και ρίξτε την στην σακούλα κορνέ με λεπτή μύτη και κάντε λεπτές οριζόντιες ή κάθετες γραμμές. Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρετε.

 

Πηγή: www.sidagi.gr

Exit mobile version