Κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο

Είναι νόστιμο και γρήγορο και τα παιδιά σας σίγουρα δεν θα αφήσουν ψίχουλο. Δοκιμάστε να φτιάξετε το κλαμπ σάντουιτς μια μέρα που θέλετε να μαγειρέψετε κάτι γρήγορο.

Είναι επίσης το ιδανικό σνακ για την παραλία!

Υλικά για 2 κλαμπ σάντουιτς

6 φέτες ψωμί για τοστ της αρεσκείας σας (καλύτερα ολικής και πολύσπορο)
4 φέτες μπέικον
3/4 της κούπας βραστό ή ψητό κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
1/3 αγγούρι σε φέτες
1/2 ντομάτα σε φέτες
2 φέτες για τοστ κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας
2 κουταλάκια μουστάρδα
2 κουταλάκια πάστα ελιάς (προαιρετικά)

Για την σάλτσα φέτας

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα ελαιολάδου
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1/2 κούπα τριμμένο τυρί φέτα
Λίγο ξύδι
Πιπέρι κ ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν το τηγάνι ζεσταθεί προσθέστε το μπέικον. Αφήστε το να ψηθεί καλά και από τις δυο πλευρές για να γίνει τραγανό. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.  
Ψήστε τις φέτες ψωμιού είτε στο προθερμασμένο γκριλ και από τις δυο πλευρές για 1-2  λεπτά είτε στην τοστιέρα μόνες τους να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε τα υλικά της σάλτσας. Αν θέλετε μπορείτε την κρέμα να την κάνετε τυροκαυτερή προσθέτοντας λίγη καυτερή πιπεριά ή  λίγο ταμπάσκο.
Αλατοπιπερώστε ελαφρώς τις ντομάτες και το αγγουράκι. Τοποθετήστε δυο ψημένες φέτες στο ξύλο κοπής και αρχίστε να στήνετε το κλαμπ. Αλείψτε στις φέτες μια κουταλιά της σούπας (ίσως και λίγο παραπάνω) από την κρέμα φέτας. Στην συνέχεια προσθέστε το αγγουράκι και από πάνω το κοτόπουλο. Καλύψτε με άλλες δυο φέτες ψωμιού. Αλείψτε τις φέτες από πάνω με λίγη πάστα ελιάς. Προσθέστε την ντομάτα, το μπέικον και το τυρί. Αλείψτε τις δυο φέτες που περίσσεψαν με μουστάρδα από την μία πλευρά και κλείστε τα σάντουιτς. Τοποθετήστε οδοντογλυφίδες στο κέντρο περίπου της κάθε πλευράς και κόψτε με μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι από γωνία σε γωνία κρατώντας σταθερό το χέρι. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή σαλάτα.

Πηγή: captaincook.blogspot

Exit mobile version