Κρέπες με μερέντα

Τα παιδάκια σας σας ζητάνε επίμονα κάτι γλυκό; Δοκιμάστε να φτιάξετε γλυκές κρέπες με μερέντα και υλικά που βρίσκονται πάντα στο ψυγείο σας. Τα παιδιά τις λατρεύουν!

Υλικά
1 1/8 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Nutella

Εκτέλεση
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και το γάλα και προσθέστε το μίγμα των αυγών στα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια μαλακή μάζα. Αφού ανακατέψετε και  το λιωμένο βούτυρο αφήνετε την ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να κάψει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε μια  κουταλιά βούτυρο. Προσθέστε μια κουταλιά ή δύο ζύμης και περιστρέψτε γρήγορα το τηγάνι για να καλύψει τον πάτο με την ζύμη. Γυρίστε την κρέπα και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω. Στο τέλος τις στοιβάζετε την μια πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο. Προσθέστε και μια κουταλιά Nutella πάνω στην κρέπα και τυλίξτε την ένα σχήμα πούρου. Πιέστε την κρέπα  απαλά για να διανεμηθεί  ομοιόμορφα η μερέντα. Σερβίρετε με μια κουταλιά από φρέσκα κρέμα σαντιγί και αρωματισμένη βανίλια .

Πηγή: wikihow.com

Exit mobile version