Μικρά μυστικά για μια τέλεια μαγειρίτσα

Μένουμε Σπίτι και κάνουμε Ανάσταση τρώγοντας το παραδοσιακό φαγητό της ημέρας

Μπορεί, φέτος, να μην πάμε στην εκκλησία να κάνουμε Ανάσταση, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό και το κλείσιμο των εκκλησιών, όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν θα τηρήσουμε τις παραδόσεις μένοντας στο σπίτι. Και μία από τις παραδόσεις είναι η μαγειρίτσα το βράδυ της Ανάστασης, την οποία τιμούν σε πολλά σπίτια.

Ωστόσο και η μαγειρίτσα έχει τα μικρά της μυστικά και κυρίως σε ο, τι έχει να κάνει με τα εντόσθια. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε:

Βάζετε τα εντόσθια από την προηγούμενη ημέρα σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού.

Τα πλένετε σχολαστικά μέσα και έξω και τα αφήνετε λίγη ώρα σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι και μετά τα πλένετε ξανά.

Για να βεβαιωθείτε ότι θα φύγουν οι ακαθαρσίες που υπάρχουν στα εντόσθια, θα πρέπει να κάνετε σχολαστικό πλύσιμο με τρεχούμενο νερό, πρώτα εξωτερικά και μετά εσωτερικά. Με το χέρι πιέζετε το νερό από τη μία άκρη προς την άλλη για να βγουν οι ακαθαρσίες μαζί με το νερό. Αυτό το επαναλαμβάνετε τουλάχιστον τρεις φορές.

Για να είναι νόστιμη η μαγειρίτσα και να μη «μυρίζει» να διαλέξετε εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσικάκι.

Exit mobile version