Μπισκότα που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας

Τα παιδιά αγαπούν τα μπισκότα γιατί μπορούν να τα βουτούν στο γάλα, να τα τρώνε με μερέντα και γενικά να τα απολαμβάνουν κάθε στιγμή της ημέρας!

Δοκιμάστε να φτιάξετε τις συνταγές που ακολουθούν και δεν θα χάσετε!

Μπισκότα ολικής με σοκολάτα

Υλικά

255 νιφάδες βρώμης
125 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
45 γραμμάρια πίτουρο σιταριού
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 & ½  κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας λεπτόκοκκο
225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
185 γραμμάρια ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
170 γραμμάρια σκούρα καφέ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
Εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλάκια του γλυκού
285 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε  ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα βρώμη,  το αλεύρι ολικής, το πίτουρο σίτου, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και αφήνετε στην άκρη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπάτε για 3 λεπτά. Προσθέστε στο μείγμα τα αυγά ένα  – ένα και ανακατέψτε καλά.Συμπληρώστε τη βανίλια ξύνοντας τις πλευρές του μπολ,  Ρίξτε στο μείγμα τα αλεύρια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια απλή ζύμη.
Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια. Τοποθετείτε τα μπισκότα στο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν για άλλα 10 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή: www.sidagi.gr

Μπισκότα διπλά με μαρμελάδα

Υλικά

3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 γάλα
½ βιτάμ
1 μπέικιν πάουντερ
4 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ. Το βάζετε σε λεκάνη, κάνετε στο κέντρο μια γουβίτσα και ρίχνετε τους κρόκους, χτυπημένους με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Κατόπιν βάζετε το βούτυρο λιωμένο. Ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο το γάλα, ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακή. Το αφήνετε να σταθεί αρκετή ώρα στο ψυγείο (περίπου 1 ώρα) και κατόπιν, με ένα κουταλάκι, απλώνετε τη ζύμη στη μορφή που θέλετε να έχουν τα μπισκότα (κατά προτίμηση στρογγυλά), επάνω σε μια λαδόκολλα. Τα ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία (180-200 βαθμούς) για περίπου 15 λεπτά. Αφού τα βγάλετε και κρυώσουν τα ενώνετε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα. Αντί για μαρμελάδα μπορείτε να βάλετε και μερέντα. 

Πηγή: www.itabloid.gr

Μπισκοτογλειφιτζούρια

Yλικά:

1 κούπα βούτυρο
2/3 κούπας ζάχαρη
3 κρόκους αυγών
1 βανίλια
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
χρώματα ζαχαροπλαστικής
καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση:

Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίξτε έναν έναν τους κρόκους και τη βανίλια. Κατόπιν ρίξτε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώστε. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει πια στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με πλαστική διάφανη μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκατοστού χρησιμοποιώντας τον πλάστη κι ύστερα κόψτε την σε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός κουπ-πατ. Τοποθετήστε τις ροδέλες σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε ένα καλαμάκι στην κάθε μια ροδέλα και ψήστε τες στο φούρνο, στους 200ο για 15 λεπτά. Ανακατέψτε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής σε μπολ ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εύκολα. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγο, ξεκολλήστε τα με προσοχή και τοποθετήστε τα επάνω σε μία σχάρα ώστε να κρυώσουν τελείως. Τα στολίζετε όπως επιθυμείτε.

Πηγή: www.sintagoulis.gr

Μπισκότα καρύδας

Υλικά:

150 γρ. καρύδα τριμμένη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγών
4 κουταλιές σούπας νερό

Εκτέλεση:

Διαλύετε τη ζάχαρη στο νερό και βράζετε για 3 λεπτά (μέχρι να σχηματίζονται μικρές φυσαλίδες). Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύετε με το σιρόπι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέστε λίγη λίγη την καρύδα ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί. Με ένα βρεγμένο κουτάλι φτιάχνετε στο ταψί μικρούς κώνους (10-15) σε απόσταση για να μην κολλήσουν. Ψήστε για 15 λεπτά σε μέτριο φούρνο και για άλλα 10 λεπτά σε δυνατό για να ροδίσουν.

Πηγή: www.gourmed.gr

Mπισκότα απο φυστικοβούτυρο

Υλικά:

240 γρ. φυστικοβούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και ανακατεύετε καλά μέχρι να προκύψει η ζύμη. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου. Αφού βγάλετε τη ζύμη από το ψυγείο πλάθετε τα μπισκοτάκια και τα βάζετε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.  Τα ψήνετε στο φούρνο για 10 περίπου λεπτά.

Πηγή: www.cookbox.gr

Exit mobile version