Ο λόγος που δεν πρέπει να ξεπαγώνετε τις μπριζόλες πριν το μαγείρεμα

Δείτε πώς μπορείτε να τις μαγειρέψετε κατευθείαν από την κατάψυξη

Όλοι γνωρίζουμε πως τα τρόφιμα που έχουμε στην κατάψυξη, τα ξεπαγώνουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όπως και τις μπριζόλες τις οποίες φροντίζουμε να βγάζουμε από την κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ και να τις βάζουμε στη συντήρηση για να αποψυχθούν μέχρι να τις μαγειρέψουμε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Cook Illustrated, Dan Souza, αλλά και την ερευνητική ομάδα Test Kitchen, αυτό που κάνουμε είναι λάθος. Όχι καταστροφικό λάθος, όμως, παρόλο που οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, αν δοκιμάσετε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε προηγουμένως, θα καταλάβετε τεράστια διαφορά στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.

Οι παγωμένες μπριζόλες, όπως εξηγεί, μπορεί να αργούν σε χρόνο μαγειρέματος, όμως, κρατάνε τα υγρά, γίνονται πιο μαλακές και είναι πιο γευστικές.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις μαγειρέψετε χωρίς να τις ξεπαγώσετε:

Exit mobile version