Πανεύκολο αλμυρό κέικ με μανιτάρια

Ιδανικό και ως σνακ για τα παιδιά

Ψάχνετε ιδέες για ένα υγιεινό και νόστιμο σνακ για τα παιδιά, το πρωί ή το απόγευμα; Σας έχουμε την ιδανική πρόταση: αλμυρό κέικ με μανιτάρια.

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο

350 γρ. μανιτάρια σε φέτες

2 κ.γ. θυμάρι ξερό

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. ζαμπόν σε κύβους

2 αυγά ελαφριά χτυπημένα

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

2-3 κλαράκια ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο

250 γρ. γιαούρτι

350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

60 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στη μέση και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μισά μανιτάρια μαζί με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Προσθέτουμε τη δεύτερη δόση από το ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε μαζί με τα πρώτα στο σουρωτήρι.
Σκουπίζουμε το τηγάνι και σοτάρουμε το απάκι μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με τα μανιτάρια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το βούτυρο, το δεντρολίβανο και το γιαούρτι με ένα σύρμα χειρός και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με 2 πρέζες αλάτι, το μπέικιν και τα περνάμε από σίτα. Προσθέτουμε σε αυτό, το μείγμα με τα μανιτάρια, το ζαμπόν σε κύβους, το τυρί και ανακατεύουμε καλά για να αλευρωθούν καλά τα υλικά μας.
Προσθέτουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά ή όταν τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Exit mobile version