Πασχαλινά βουτυρένια μπισκότα με σχέδιο κοτοπουλάκι

Τα παιδιά λατρεύουν να βοηθάνε στην κουζίνα! Αυτά τα μπισκότα είναι μια ωραία ιδέα για το Πάσχα, γεμάτα βούτυρο, ινδική καρύδα και τσιπ σοκολάτας.

Συστατικά

200 γρ. βουτύρου, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
1 μεσαίο αυγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
75 γρ. ινδική καρύδα
50 γρ. μικρά κομμάτια σοκολάτας
25 γρ. πορτοκαλί ή λευκή ζαχαρόπαστα, καθώς και μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώματος ζαχαροπλαστικής

Θα χρειαστείτε
15-18 lolly sticks
Κορδέλα για διακόσμηση

Παρασκευή

Βάλτε το μισό βούτυρο και όλη τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπήστε μέχρι να γίνει κρεμώδη. Χτυπάτε το αυγό και το μισό εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενσωματωθούνε.

Βάλτε το αλεύρι στο μείγμα και χτυπήστε με χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Πλάστε τη σαν μπάλα, τυλίξτε τη σε μεμβράνη και φυλάξτε την στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C.

Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια απλώστε τη ζύμη με πάχος περίπου 5 χιλιοστά. Κόψτε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό κόπτη 6 εκ. Μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψί βάζοντας στις άκρες τους τα lolly sticks και ψήστε για 6-7 λεπτά έως ότου οι άκρες γίνουν χρυσαφένιες, μετά μεταφέρετε προσεκτικά σε σχάρα και αφήστε να κρυώσουν τελείως πριν τα διακοσμήσετε.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το υπόλοιπο μαλακωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και χτυπήστε το, προσθέτοντας αργά τη ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε ένα απαλό, κρεμώδες μίγμα. Προσθέστε λίγο γάλα και το υπόλοιπο εκχύλισμα βανίλιας με λίγες σταγόνες χρωματισμού τροφίμων για να δώσετε ένα απαλό κίτρινο χρώμα. Βάλτε το στο ψυγείο για 5 λεπτά.

Βάλτε την ινδική καρύδα σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε μερικές σταγόνες κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε καλά έως ότου η καρύδα είναι χρωματισμένη.

Τοποθετήστε το παγωμένο βούτυρο πάνω από τη μία πλευρά του μπισκότου και πασπαλίστε με την καρύδα. Προσθέστε 2 μάτια σοκολάτας στο καθένα. Πιάστε λίγο πορτοκαλί ζαχαρόπαστα και κάντε το σχήμα που έχει ένα ράμφος. Διακοσμήστε με μια κορδέλα.

Μπορείτε να τα φυλάξετε για 2 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Περιοχή συνημμένων

Exit mobile version