Πέννες με μελιτζάνες και το αρνί που περίσσεψε

Γιατί να πάει χαμένο, αφού μπορείτε να το αξιοποιήσετε σε άλλες συνταγές;

Όπως κάθε χρόνο, μάλλον και φέτος σας περίσσεψε αρνάκι. Και ίσως να μη θέλετε να φάτε πάλι το ίδιο και την επόμενη ημέρα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να το πετάξετε, αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε άλλες συνταγές, δίνοντας μια ιδιαίτερη νοστιμιά.

Για παράδειγμα, το αρνάκι μπορεί να αποτελέσει υλικό σε κόκκινη σάλτσα που θα συνοδεύσει τα ζυμαρικά. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε πέννες με μελιτζάνες και αρνάκι.

Υλικά

1 πακέτο πέννες

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κυβάκια

1/3 φλ. ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένο αρνάκι χωρίς την πέτσα (όσο σας έχει περισσέψει. Αν είναι πολύ υπολογίστε στη συνταγή περίπου 2 φλιτζάνια)

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες.

Μόλις μαραθούν τα λαχανικά, προσθέτετε τα ντοματάκια και το αρνί.

Αλατίζετε και σκεπάζετε. Αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 15 με 20 λεπτά.

Στο μεταξύ βράζετε τις πέννες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε ξανά στην κατσαρόλα.

Ρίχνετε μέσα στις πέννες τη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση για 2 λεπτά.

Exit mobile version