Πώς να φτιάξετε σπιτικό παγωτό

Τώρα που καλοκαίριασε κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο παγωτό! Δοκιμάστε λοιπόν να φτιάξετε μόνες σας σπιτικό παγωτό για να είστε σίγουρες για την ποιότητά των συστατικών του.

Είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία για τους συνδυασμούς των γεύσεων!

Παγωτό μπισκότο κρέμα

Υλικά

2 φακελάκια σαντιγί σε σκόνη
1-2 σακουλάκια μπισκότα σοκολάτας της επιλογής σας
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Ρίξτε το γάλα σε ένα μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες. Παράλληλα βάλτε το ζαχαρούχο στο ψυγείο. Χτυπήστε το γάλα εβαπορέ στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει. Ρίξτε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος προσθέστε την σκόνη και ανακατέψτε. Σπάστε τα μπισκοτάκια σε γουδί και προσθέστε τα στο μείγμα. Βάλτε το παγωτό σε ειδικό δοχείο στην κατάψυξη για 6- 8 ώρες μέχρι να παγώσει.

Παγωτό φράουλα με γιαούρτι

Υλικά

200 γραμμάρια ζάχαρη
400 γραμμάρια ώριμες φράουλες + 1 κούπα φράουλες κομμένες σε κομμάτια
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σακούλας
400 ml πλήρες γάλα με λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά

Εκτέλεση

Πλύνετε καλά τις φράουλες και καθαρίστε τα κοτσάνια τους. Ρίξτε τις φράουλες στο μπλέντερ ή στο multi και πολτοποιήστε τις. Αδειάστε τον πολτό σε ένα μπολ. Βάλτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε μια λεκάνη και χτυπήστε τα με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά. Αμέσως μετά αδειάστε στο μπολ το γάλα και την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά ακόμη. Αδειάστε στη λεκάνη και τον πολτό από τις φράουλες μαζί με το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια δουλέψτε το μείγμα στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή της. Μόλις το παγωτό είναι έτοιμο από την παγωτομηχανή, προσθέστε τα κομμάτια φράουλας και βάλτε το σε ένα δοχείο στην κατάψυξη. Αφήστε το για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το καταναλώσετε.

Παγωτό καϊμάκι

Υλικά

1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φυτική κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
½  κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη

Εκτέλεση

Χτυπήστε στο μίξερ τη σαντιγί, το ζαχαρούχο γάλα, τη φυτική κρέμα γάλακτος. Προσθέστε τη μαστίχα Χίου, τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάλτε το παγωτό στην κατάψυξη για 8-10 ώρες.

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά

200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
βανίλια
1 κουτί γάλα εβαπορέ
αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε τη σοκολάτα με το μισό γάλα σε μπέν-μαρί και ανακατέψτε την για να λιώσει. Χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε λίγη βανίλια και το ζεστό μείγμα της σοκολάτας ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέστε επίσης το γάλα εβαπορέ και περάστε το μείγμα από σίτα. Βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Παγωτό φιστίκι

Υλικά

½ της κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη ή μέλι
1 κουταλιά του γλυκού εσάνς βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα ξεφλουδισμένα φιστίκια Αιγίνης
3 κούπες γάλα με λιπαρά
1/5 κούπα άπαχο γάλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Ρίξτε στο μπλέντερ τη μισή ζάχαρη με τα φιστίκια, να γίνουν σκόνη και χτυπήστε τα. Βάλτε τα με την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, το γάλα σκόνη και το σιρόπι γλυκόζης σε κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατέψτε και όταν πάρουν βράση, κατεβάστε τα από τη φωτιά. Ρίξτε την εσάνς και το αλάτι και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Κατόπιν ρίξτε το μείγμα του παγωτού στην παγωτομηχανή και χτυπήστε το μέχρι να παγώσει. Βάλτε το σε μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Μπορείτε να το σερβίρετε το παγωτό με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε ρίξτε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, σκεπάστε το και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Μετά από 4 λεπτά βγάλτε το και ανακατεψτε με πιρούνι ώστε να σπάσει ο πάγος που δημιουργήθηκε. Ακολουθήστε αυτή την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά. Όσες περισσότερες φορές το επαναλάβετε τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό.

Πηγή: www.sidagi.gr

Exit mobile version