Πώς να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα αχλάδι

Διαφορετική και πανεύκολη συνταγή

Η μαρμελάδα είναι αγαπημένη των παιδιών και η ιδανική επιλογή για πρωινό ή απογευματινό σνακ. Και τι καλύτερο από το να φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και χωρίς κόπο, μαρμελάδα αχλάδι.

Υλικά

Εκτέλεση

Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια.

Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τα αχλάδια μέχρι να λιώσουν.

Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν.

Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.

Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.

Exit mobile version