Ψάρι σε φορμάκια

Οι παιδίατροι λένε ότι «Τα ψάρια κάνουν καλό στον εγκέφαλο» και είναι απολύτως αληθές. Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι ιδιαίτερα καλοί ενισχυτές του εγκεφάλου.

Αυτό επειδή έχουν υψηλά επίπεδα των ωμέγα-3 λιπαρών ουσιών που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί επίσης να βοηθήσουν τις επιδόσεις των δυσλεκτικών και υπερκινητικών παιδιά.

Ιδανικά θα πρέπει να εντάσσετε το ψάρι δύο φορές την εβδομάδα στη διατροφή του παιδιού σας. Τα λόγια βέβαια είναι πιο εύκολα από την πράξη αφού τα ψάρια είναι ένα πολύ δύσκολο φαγητό για τα παιδιά. Για τον λόγο αυτό δοκιμάστε να φτιάξετε το παρακάτω γεύμα που είναι σε φορμάκια, ώστε το παιδί σας να έχει τη δική του ατομική μερίδα που φαίνεται πιο ελκυστική.

Υλικά

Για το μείγμα από πατάτα

Για τη σάλτσα

 Σολομός  

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Στραγγίστε και ανακατέψτε με το βούτυρο, το γάλα και τη παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, λιώστε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμυδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ξίδι από λευκό κρασί και βράστε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Ανακατέψτε το αλεύρι για να κάνει ένας χυλός.

Σταδιακά, προσθέστε το ζωμό ψαριού και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Περιμένετε μέχρι να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος και το ψιλοκομμένο άνηθο. Μοιράστε τα ψάρια στις φόρμες μαζί με τα μπιζέλια και περιχύστε με την σάλτσα.

Στην κορυφή βάλτε την πατάτα με λίγο χτυπημένο αβγό. Ψήστε για 25 λεπτά.

Exit mobile version