Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Η σωστή νοικοκυρά ετοιμάζει τα Χριστούγεννα ένα τραπέζι γεμάτο λιχουδιές!

Εμείς προτείνουμε να φτιάξετε σοκολατένια μπισκότα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Είναι σούπερ χριστουγεννιάτικα!

Υλικά (για 18 μπισκότα)
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι κανέλα  
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
Χρωματιστή τρούφα για τα πρέτσελς
3 candy canes για τα στρογγυλά μπισκότα
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το κακάο και προσθέστε το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι. Χτυπήστε με το μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε την βανίλια και τέλος το αυγό. Προσθέστε το μείγμα αυτό στο μείγμα κακάο-αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή. Τυλίξετε την σε μεμβράνη και αφήστε την για 1 ώρα στο ψυγείο.

Αφού περάσει η ώρα χωρίστε την ζύμη στα δυο και κρατήστε το δεύτερο κομμάτι στο ψυγείο. Ξεκινήστε με τα πρέτσελς γιατί είναι αυτά που θα πρέπει να μείνουν στο ψυγείο μετά το πλάσιμο.

Αλευρώστε ελαφρώς τα χέρια και πάρτε λίγο ζύμη σε μέγεθος μικτού καρυδιού. Την πλάθετε σε κορδόνι, όχι πολύ λεπτό, πλησιάζετε τις άκρες τους μεταξύ τους, και το φέρνετε σε έναν κύκλο.

Μεταφέρετε προσεκτικά με τη σπάτουλα το μπισκοτάκι σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στο ψυγείο για μία ώρα. Στο μεταξύ μπορείτε να φτιάξετε απλά μπισκότα.

Μόλις περάσει η ώρα, βουρτσίστε τα μπισκότα με λίγο ασπράδι του αυγού, πασπαλίστε αν θέλετε με τρούφα και ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 13 λεπτά.

Πηγή: captaincook.blogspot.ca

Exit mobile version