Σολωμός πουρέ

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε τα μωρά να τρώνε ψάρι από νωρίς. Αυτή η συνταγή, σολωμός πουρέ είναι γρήγορη και εύκολη και μια ευκαιρία να εισαγάγετε το ψάρι στην διατροφή του μωρού σας.

Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολωμός, η πέστροφα, ο τόνος και οι σαρδέλες είναι ιδιαίτερα καλά, καθώς περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που είναι πολύ σημαντικά για την όραση και την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Έχετε υπόψη σας ότι ο τόνος σε κονσέρβα δεν περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αλλά μόνο ο φρέσκος.

Υλικά

Εκτέλεση
Βάλτε τα καρότα σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό, αφήστε να πάρουν μια βράση και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, τοποθετήστε το σολωμό σε ένα κατάλληλο πιάτο, περιχύστε με το χυμό πορτοκαλιού και σκεπάστε με το τυρί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180 ° C σε  προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Αφού ψηθεί ο σολωμός, αφαιρέσετε προσεκτικά την πέτσα με ένα πιρούνι (και τυχόν κόκαλα.) Στραγγίστε τα καρότα, ανακατέψτε με το βούτυρο και το γάλα και χτυπήστε τον πουρέ σε ένα μπλέντερ μαζί με το ψάρι και τη σάλτσα του.

Exit mobile version