Σπιτική Λεμονάδα: Η μυστική συνταγή της μαμάς

Μια γουλιά δροσερή, φρεσκοστυμμένη λεμονάδα είναι ιδανική για τα παιδιά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.
Θρεπτική και δροσιστική αποτελεί ένα κλασικό ρόφημα για το καλοκαίρι ειδικά αν είναι σπιτική.

Βέβαια, η κλασική old-fashioned λεμονάδα θα κατέχει πάντα την πρώτη θέση. Είναι δροσερή, αψιά και απολαυστική. Δείτε τη συνταγή…

Κλασική σπιτική λεμονάδα
Θα χρειαστείτε:
4 λεμόνια
Ζάχαρη
Κρύο νερό
Παγάκια

Πως να τη φτιάξετε:

Στύψτε τα τέσσερα κανονικού μεγέθους λεμόνια σε μια κανάτα.

Προσθέστε λίγη ζάχαρη και ανακατέψτε με σύρμα.

Όταν οι κόκκοι της ζάχαρης διαλυθούν πλήρως στο χυμό, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να δώσει γεύση.

Τώρα προσθέστε δύο κούπες κρύο νερό.

Σερβίρετε στο ποτήρι με μπόλικο πάγο.

Για γαρνιτούρα, στολίστε με μερικές φέτες λεμονιού το ποτό. Προσέξτε, να τις κόψετε αρκετά λεπτές, έτσι ώστε να επιπλέουν πάνω στη λεμονάδα και να μην καταλήξουν στον πάτο του ποτηριού.

Exit mobile version