Τα tips για να σου πετύχουν φέτος τα μελομακάρονα

Τα μυστικά που χρειάζεται να γνωρίζεις για τέλειο αποτέλεσμα

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε και τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών. Με πρώτα και καλύτερα τα μελομακάρονα, που όχι άδικα, χαρακτηρίζονται ως το «γλυκό των Χριστουγέννων».

Ειδικά, όμως, τα μελομακάρονα έχουν τα δικά τους μικρά μυστικά για να πετύχουν και να έχουν το αποτέλεσμα που θέλετε. Γιατί, εδώ που τα λέμε, κάθε χρόνο όλο και κάτι δεν μας πετυχαίνει στη συνταγή.

Δείτε παρακάτω κάποια tips:

  1. Ακολούθησε πιστά τη συνταγή και τη δοσολογία.
  2. Προσοχή στο ζύμωμα. Μην τα ζυμώνετε πολλή ώρα γιατί θα γίνουν σκληρά και δε θα απορροφούν το σιρόπι όπως πρέπει.
  3. Θα πρέπει να τα ψήσετε μέχρι να πάρουν αυτό το χρυσαφί χρώμα. Μην τα αφήσετε παραπάνω διότι μετά δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
  4. Για το σιρόπιασμα υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές. Σε αυτή την περίπτωση, ακολουθείτε όσα λέει η συνταγή. Ωστόσο, έχετε κατά νου πως αν θέλετε τα μελομακάρονα να είναι λίγο μελωμένα και περισσότερο μπισκοτένια, τα αφήνετε στο μέλωμα μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν φυσαλίδες. Αν τα θέλετε πιο σιροπιαστά, τα αφήνετε περισσότερη ώρα στο σιρόπι.
  5. Για να μην σπάσουν την ώρα του μελώματος, θα πρέπει το ένα από τα δύο (ή τα μελομακάρονα ή το σιρόπι) να είναι ζεστό και το άλλο κρύο.
  6. Το μυστικό κρύβεται και στο μέλι. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτόρρευστο, δηλαδή ανθέων ή θυμαρίσιο.
Exit mobile version