Το μυστικό για μία αφράτη ομελέτα

Και όχι δεν είναι το γάλα

Η ομελέτα είναι από τις αγαπημένες και εύκολες συνταγές. Είτε για πρωινό είτε κάτι γρήγορο για μεσημεριανό ή ακόμα και για βραδινό, αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές.

Ωστόσο, αυτό που αρκετοί παραπονιούνται, είναι πως αν και πρόκειται για μια εύκολη φαινομενικά συνταγή, δεν μπορούν να πετύχουν να είναι αφράτη. Από τα πιο γνωστά κόλπα είναι να προσθέσετε στο μείγμα των αυγών λίγο φρέσκο γάλα.

Αλλά υπάρχει ένα άλλο μυστικό που εγγυάται αφράτο αποτέλεσμα, με μηδενικές θερμίδες. Ποιο είναι αυτό; Το ανθρακούχο νερό.

Σύμφωνα με το blog TheKitchn, προσθέτετε στο μείγμα μία κουταλιά της σούπας ανθρακούχο νερό για κάθε δύο αυγά. Οι φυσαλίδες θα δημιουργήσουν, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, θύλακες παγιδευμένου αέρα, οι οποίοι κάνουν αφράτη την ομελέτα.

Exit mobile version