Τρεις πρωτότυπες ιδέες που θα απογειώσουν την κλασική μακαρονάδα

Έχετε κουραστεί να κάνετε ζυμαρικά ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχουν μερικές πρωτότυπες ιδέες για μαγείρεμα ζυμαρικών.

Ζυμαρικά με τυρί και λουκάνικο

Αυτή η συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των μικρών και των μεγάλων. Αλλά αυτή τη φορά, θα πάμε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, με προσθήκη κρέμα γάλακτος για να κάνει το πιάτο επιπλέον κρεμώδες.

Συστατικά:

4 φλιτζάνια ζυμαρικών
12 λουκάνικα κοκτέιλ
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κρέμα γάλακτος
Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
Πιπέρι

Βήμα βήμα:

Πρώτα απ ‘όλα, προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Ενώ ο φούρνος θερμαίνεται, μαγειρέψτε τα μακαρόνια στο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις ενδείξεις που αναγράφονται στη συσκευασία.

Σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά λάδι, μαγειρέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν είναι μαλακό, προσθέστε τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε λίγο σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρετε για αρκετά λεπτά. Μετακινήστε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέστε το 1/4 του τυριού στα ζυμαρικά. Στη συνέχεια, προσθέστε τη κρέμα γάλακτος, όση ποσότητα επιθυμείτε.

Βάλτε το φαγητό σε πυρέξ στο φούρνο και προσθέστε σε αυτό την υπόλοιπη παρμεζάνα στην κορυφή. Αφήστε το στο φούρνο μέχρι να αρχίσει το τυρί να λιώνει.

Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για μικρά παιδιά καθώς το αβοκάντο έχει πολλά οφέλη. Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά, βιταμίνες, κάλιο και φυτικές ίνες. Ταυτόχρονα, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φροντίζετε την καρδιά σας. Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο, καινοτόμο και θρεπτικό πιάτο ζυμαρικών.

Συστατικά:

4 κύπελλα της επιλογής σας ζυμαρικών
2 αβοκάντο
Φρέσκος βασιλικός
2 σκελίδες σκόρδου
Αλάτι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι

Βήμα βήμα:

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Για τη σάλτσα, ανακατέψτε τα αβοκάντο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Τέλος, ανακατεύουμε τη σάλτσα και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Δοκιμάστε αυτήν την ιδέα ως έναν διαφορετικό τρόπο για να μαγειρέψετε ζυμαρικά και θα είστε σίγουροι ότι θα εκπλήξετε τους πάντες.

Βουτυρωμένα ζυμαρικά

Αυτή η απλή συνταγή μας δείχνει ότι όταν πρόκειται για το μαγείρεμα των ζυμαρικών, δεν χρειαζόμαστε πολλά συστατικά ούτε χρειάζεται να περάσουμε ώρες στην κουζίνα για να προετοιμάσουμε μια γευστική συνταγή.

Συστατικά:

1 κύβο κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας λάδι
2 1/2 φλυτζάνια της επιλογής σας ζυμαρικών
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδου
2 κουταλιές του ψιλοκομμένου κρεμμυδιού
3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα

Βήμα βήμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε 4 φλιτζάνια νερό με τον κύβο και το λάδι. Όταν το νερό βράζει, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Σε ένα τηγάνι, λειώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε την πάστα σκόρδου μαζί με το κρεμμύδι.

Στραγγίζετε το ζυμαρικό και ρίχνετε στο τηγάνι με το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά για να πάρουν τα ζυμαρικά τις γεύσεις.

Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε. Τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα να σερβιριστούν.

Αυτές οι συνταγές προσφέρουν νέες ιδέες για το μαγείρεμα των ζυμαρικών με διαφορετικό τρόπο χωρίς την ανάγκη να έχουν εξαιρετικές γαστρονομικές δεξιότητες. Ταυτόχρονα, κάθε συνταγή είναι ισορροπημένη, υγιής και γεμάτη γεύση για να ευχαριστήσει ολόκληρη την οικογένειά σας.

Exit mobile version