Χριστουγεννιάτικα cupcakes σε σχήμα Ρούντολφ

Εκτός από τα κλασικά μελομακάρονα και τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες υπάρχουν και τα λαχταριστά cupcakes που θα ξετρελάνουν μεγάλους και μικρούς και θα σας επιτρέψουν να ξεδιπλώσετε το ταλέντο σας στην ζαχαροπλαστική.

Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε κύβους
200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 βανίλια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 ml ζεστό νερό

Για το γαρνίρισμα
200 γρ. σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
100 ml κρέμα γάλακτος (όχι παγωμένη)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
12 κόκκινα Smarties
12 μπισκότα βανίλιας
24 σταγόνες λευκής σοκολάτας
Μίνι πρέτζελς κομμένα προσεκτικά στη μέση
Θήκες για 12 cupcakes

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς (ή στους 140 με αέρα). Σε ένα ταψί για cupcakes βάλτε από μια θήκη σε κάθε υποδοχή του ταψιού. Βάλτε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη και το νερό μαζί σε μια κατσαρόλα να λιώνουν σιγά σιγά. Ανακατέψτε περιοδικά για να μην κολλήσουν. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει το περιεχόμενό της. Ρίξτε στο μείγμα της σοκολάτας τα χτυπημένα αβγά και τη βανίλια. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε το αλεύρι. Ρίξτε ανακατεύοντας το μείγμα της σοκολάτας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάλτε σε κάθε θήκη του ταψιού λίγο από το μείγμα ώστε να γεμίσετε τα 2/3 του. Ψήστε βάζοντας χαμηλά τη σχάρα για 20 περίπου λεπτά. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Για το γαρνίρισμα: Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, σβήστε τη φωτιά, ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και την άχνη και ανακατέψτε καλά. Αφήστε λίγο να κρυώσει ώστε να μπορεί να απλώνεται χωρίς να τρέχει και αλείψτε ένα – ένα τα cupcakes.

Για τη διακόσμηση: Βάλτε για μάτια από μία σταγόνα λευκής σοκολάτας, ένα μπισκότο βανίλιας για μουσούδα και ένα κόκκινο Smarties για μύτη στο κέντρο του cupcake όσο ακόμα το γλάσο στα cupcakes είναι ζεστό. Σχηματίστε μαύρες κουκίδες για μάτια με οδοντογλυφίδα βουτηγμένη σε σοκολάτα. Βάλτε κάθετα δύο μισά πρέτζελ, σαν κέρατα για τον τάρανδο.

Exit mobile version