Ένα από αυτά τα αντικείμενα ανήκει στην κουζίνα… Ο λόγος για το σφουγγαράκι που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε τα πιάτα. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι αποτελεί ένα από τα πιο μολυσμένα αντικείμενα στο σπίτι. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε υγρή κατάσταση, τα σφουγγάρια αναπτύσσουν νέα βακτήρια κάθε 20 λεπτά. Έτσι, αν τα ξεπλύνετε με ζεστό νερό, δεν επιτυγχάνετε πολλά, ενώ αν δεν τα απολυμαίνετε ή αν δεν τα αντικαθιστάτε τακτικά, κάθε φορά που πλένετε τα πιάτα, απλώς μεταφέρετε τα βακτήρια στα πιάτα σας χωρίς να τα καθαρίζετε πραγματικά.
Οι ειδικοί συνιστούν τα σφουγγάρια της κουζίνας να αντικαθίστανται μία φορά την εβδομάδα, ειδικά αν δεν διαθέτετε πλυντήριο πιάτων και πλένετε τα σκεύη σας με τα χέρια. Ωστόσο μην παραλείπετε αμέσως μετά τη χρήση να το πλένετε καλά με νερό -ώστε να μην μένουν υπολλειμάτα πάνω του- και επιπλέον να το στραγγίζετε για να στεγνώσει πιο γρήγορα.