Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε στο σπίτι κουβέρτες και παπλώματα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ο καιρός έχει κρυώσει και ήδη οι πρώτες κουβέρτες έχουν πάρει τη θέση τους στο κρεβάτι. Αν πρόκειται, όμως, τώρα να τις κατεβάσετε και διαπιστώσετε πως μυρίζουν έντονα γιατί δεν τις αποθηκεύσατε σωστά ή θεωρείτε πως χρειάζονται πλύσιμο, μπορείτε να το κάνετε και μόνες στο σπίτι.

Πολλές τις βάζουν στο πλυντήριο, αλλά ως μέθοδος δεν είναι και η καλύτερη. Αν το πλυντήριο δεν είναι μεγάλο, κινδυνεύει να σπάει ακόμη και ο κάδος του λόγω του βάρους της κουβέρτας. Επίσης και η ίδια η κουβέρτα, όταν πλένεται στο πλυντήριο, δεν βγαίνει τόσο απαλή όσο θα θέλατε και ας βάλετε κάμποσο μαλακτικό.

Ο καλύτερος τρόπος πλυσίματος είναι ο παραδοσιακός, δηλαδή στο χέρι. Και μπορεί να μοιάζει δύσκολος και κοπιαστικός, όμως, αν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, θα δείτε πώς είναι εύκολο. Οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν και για το πλύσιμο των παπλωμάτων.

Τι πρέπει να κάνετε:

Ξεκινήστε μουλιάζοντας τις κουβέρτες σας μια-μια για 15 λεπτά μέσα σε άφθονο χλιαρό νερό στο οποίο έχετε ρίξει απορρυπαντικό. Προηγουμένως, έχετε βουλώσει τη μπανιέρα. Στη συνέχεια, ξεπλένετε με κρύο νερό τουλάχιστον δύο φορές. Δεν την στραγγίζετε, αλλά για να φύγουν τα πολλά νερά, μπορείτε να μπείτε και εσείς μέσα στην μπανιέρα και να πατήσετε την κουβέρτα με τα πόδια.

Την αφήνετε για λίγο μέσα στην μπανιέρα και έπειτα την βγάζετε στον ήλιο να στεγνώσει φυσικά. Την αφήνετε εκεί να στεγνώσει τελείως.

Exit mobile version