Χρήσιμες συμβουλές για το ξύρισμα, το καλοκαίρι

Για το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις

Το ξύρισμα είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος αποτρίχωσης. Ωστόσο, πολλές φορές και ειδικά το καλοκαίρι, αν γίνει με λάθος τρόπο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και έντονη φαγούρα.

Εξάλλου, το ξύρισμα έχει τα δικά του μυστικά ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως η έντονη φαγούρα.

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

Το ξύρισμα λίγες ώρες πριν την παραλία ή την πισίνα, δεν ενδείκνυται. Το δέρμα σας είναι ευάλωτο στις επιδράσεις του χλωρίου ή του θαλασσινού νερού, καθώς και στα αντηλιακά που περιέχουν αλκοόλ, με αποτέλεσμα να ερεθιστεί.

Το φρεσκοξυρισμένο δέρμα χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει και χρόνο για να ξεκουραστεί. Γι’ αυτό, μετά το ξύρισμα θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 30 λεπτά, για να βάλετε αποσμητικό.

Οι γνώμες για το ποια είναι, τελικά, η κατάλληλη ώρα της ημέρας για να ξυριστείτε, διίστανται. Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το πρωινό ξύρισμα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή τα πόδια είναι ξεκούραστα από τον ύπνο και έχουν ξεπρηστεί από τη συσσωρευμένη κούραση όλης της ημέρας. Και υπάρχει και η άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία, είναι προτιμότερο το ξύρισμα το βράδυ, καθώς το δέρμα έχει όλο τον χρόνο να «ξεκουραστεί».

Exit mobile version