Δείτε ποιοι «θησαυροί» κρύβονται στην κουζίνα σας για τη φροντίδα της επιδερμίδας

Πώς θα σας ακουγόταν αν κάποιος σας έλεγε πως μπορείτε να φροντίσετε την επιδερμίδα σας φυσικά και οικονομικά; Και πως το μυστικό κρύβεται στην κουζίνα σας;

Κι, όμως, πολλά υλικά ή φαγώσιμα έχουν και αυτή την ιδιότητα: να βοηθούν και προστατεύουν την επιδερμίδα ή να την κάνουν να φαίνεται πιο φρέσκια και λαμπερή από ποτέ.

Δείτε, παρακάτω, ποια είναι αυτά.

Μέλι

Είναι από τα πιο σημαντικά υλικά που χρησιμοποιείται ευρέως στην περιποίηση της επιδερμίδας, ενώ αποτελεί τη βάση για πολλές σπιτικές μάσκες ομορφιάς. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ακμής, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες του, προστατεύουν το δέρμα σας.

Τσάι

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων και των φλεγμονωδών δερματικών καταστάσεων. Επίσης, είναι ιδανικό για της ξηρές επιδερμίδες.

Ελαιόλαδο

Αν ξεμείνατε από τα μαντηλάκια, που αφαιρούν το μέικ απ, το ελαιόλαδο μπορεί να κάνει θαυμάσια δουλειά. Μάλιστα, αφαιρεί ακόμη και τη μάσκαρα, χωρίς να σας προκαλέσει ερεθισμό. Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για τις ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες. Αν απλώστε λίγο σε όλο το πρόσωπό σας, θα το βοηθήσετε να γίνει περισσότερο απαλό.

Ασπράδι αυγού

Χρησιμοποιείται σε πολλές σπιτικές μάσκες ομορφιάς και σύσφιξης. Επίσης, το ασπράδι κάνει θαύματα και στην περιποίηση των μαλλιών.

Αλάτι

Είναι γεμάτο με διάφορα μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το νάτριο και το κάλιο που σημαίνει ότι βοηθά στην αποκατάσταση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε απολέπιση.

Exit mobile version