Δείτε πώς θα βγάλετε το λεκέ από κρασί

Ένα από τα συνηθισμένα «ατυχήματα» το Πάσχα

Η αλήθεια είναι πως το να σου πέσει κρασί στα ρούχα ή στο τραπεζομάντιλο είναι από τα πιο συνηθισμένα «ατυχήματα» στο πασχαλινό τραπέζι. Αλλά ο λεκές από κρασί είναι και από τους πιο δύσκολους και τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο να βγει.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να τον αφαιρέσετε και όχι με πολύ κόπο. Δείτε παρακάτω τον τρόπο όταν ο λεκές είναι νωπός και όταν έχει στεγνώσει πάνω στο ύφασμα.

Αν είναι νωπός

Από τη στιγμή που θα πέσει κρασί στο ύφασμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ταμπονάρετε τον λεκέ με αρκετό χαρτί κουζίνας.  Ρίξτε πάνω στο λεκιασμένο σημείο λίγη ποσότητα λευκού κρασιού καθώς αυτό βοηθήσει στην εξουδετέρωση της οξύτητας του κόκκινου κρασιού, και επομένως στο να φύγει ευκολότερα ο λεκές. Στη συνέχεια ρίξτε ίση ποσότητα λευκού ξυδιού και μαγειρικής σόδας. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα απλώστε το πάνω στο λεκέ. Άφησε το μείγμα να δράσει για περίπου 5 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε καλά. Στη συνέχεια, πλύντε το ρούχο στο πλυντήριο.

Αν είναι στεγνός

Μουλιάστε το ρούχο σε ζεστό νερό. Κάντε τα παραπάνω βήματα που θα κάνατε για το νωπό λεκέ. Στη συνέχεια, ρίξτε πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα αλατιού. Άφησέ το για περίπου πέντε λεπτά. Προσθέστε πάνω στο λεκέ λίγη αμμωνία και άφησέ την να δράσει για λίγα λεπτά. Πλύντε κανονικά το ρούχο στο πλυντήριο.

Exit mobile version