Διάσημες που έχουν πέσει θύμα βίας από συντρόφους τους κι έχουν μιλήσει ανοιχτά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών θυμόμαστε τις ιστορίες τους όπως τις έχουν εξομολογηθεί οι ίδιες

Η 25η Νοεμβρίου έχει ορισθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Κάθε μορφή βίας που ασκείται εναντίον τους, σωματική ή λεκτική. Βία από τον σύντροφό τους, από τον πατέρα τους, από φίλο…

Η βία εναντίον των γυναικών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αφορά σε όλες τις κοινωνίες και κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ωστόσο, αν και στην πάροδο των χρόνων έχουν γίνει μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε ψυχολογικό και νομικό επίπεδο, οι συμπεριφορές παραμένουν ίδιες.

Πίσω από κλειστές πόρτες και παράθυρα εκτυλίσσονται καθημερινά ιστορίες απελπισίας και πόνου. Και τις δικές τους ιστορίες έχουν μοιραστεί στο παρελθόν και αρκετές διάσημες κυρίες, οι οποίες όπως έχουν εξομολογηθεί, έπεσαν θύματα βίας από συντρόφους τους στο παρελθόν.

Ριάνα

Ήταν το 2009 όταν η εικόνα της τραγουδίστριας με

μαύρα μάτια, μώλωπες και αίματα στο πρόσωπο, σόκαρε τον κόσμο. Ο τότε σύντροφός της κι επίσης τραγουδιστής Chris Brown τής είχε επιτεθεί μέσα στο αυτοκίνητό του παρατώντας την χτυπημένη στην άκρη του δρόμου. Η Rihanna ως θύμα βίας έχει αναπτύξει σημαντικές πρωτοβουλίες για την εξάλειψη του φαινομένου σε κάθε μορφή του.

Ρις Γουιδερσπουν

Σε μία συνέντευξή της στην Oprah Winfrey, η ηθοποιός αποκάλυψε πως σε νεαρή ηλικία ήταν σε μία χειριστική σχέση όπου δεχόταν έντονη συναισθηματική βία από τον τότε σύντροφό της. Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει τότε η πιο γενναία κίνησή της, ήταν να ορθώσει τελικά το ανάστημά της και να φύγει από αυτή τη σχέση.

Μαντόνα

Θύμα λεκτικής, συναισθηματικής και σωματικής βίας έχει πέσει και η «βασίλισσα της Ποπ» στη διάρκεια του γάμου της με τον Σον Πεν. Μάλιστα, το 1989 ο ηθοποιός σε έναν ακόμη τσακωμό τους την χτύπησε με το μπαστούνι του μπέιζμπολ και συνελήφθη λίγες ώρες μετά. Το σκηνικό αυτό σήμανε και οριστικό τέλος του γάμου τους.

Τίνα Τέρνερ

Είναι το πιο χαρακτηριστικό, δυστυχώς, παράδειγμα βίας. Η «γιαγιά της Ροκ» τα χρόνια που υπήρξε παντρεμένη με τον Άικ Τέρνερ δέχτηκε τη βία από εκείνον στην πιο σκληρή της μορφή, ενώ πολλές φορές βρέθηκε αντιμέτωπη με τον θάνατο. Μετά από πολλά χρόνια, η Τίνα Τέρνερ κατάφερε να φύγει από εκείνον και να ορθοποδήσει και να ξεκινήσει μία νέα καριέρα. Μάλιστα, τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του τύραννου συζύγου της τον έχει περιγράψει και στην αυτοβιογραφία της.

Πάμελα Άντερσον

Η διάσημη ηθοποιός έχει πέσει κι εκείνη θύμα βίας στον γάμο της με τον Τόμι Λι. Μάλιστα, το ζευγάρι πολλές φορές απασχολούσε τον Τύπο με την επεισοδιακή σχέση του, η οποία έληξε στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Κιμ Καρντάσιαν

Η ριάλιτι σταρ έχει αποκαλύψει πως όταν υπήρξε παντρεμένη με τον μουσικό παραγωγό, Damon Thomas είχε υποστεί από εκείνον επανειλημμένα συναισθηματική, λεκτική ακόμη και σωματική βία. Μάλιστα, την τελευταία φορά που εκείνος την χτύπησε, η Κιμ Καρντάσιαν κάλεσε την αστυνομία.

Exit mobile version