Κάθε πότε και πώς πρέπει να πλένετε τα σουτιέν

Συχνό ή όχι πλύσιμο;

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που έχουν αρκετές απορίες που σχετίζονται με το σουτιέν. Από το αν είναι καλό ή όχι να κοιμόμαστε με αυτό, μέχρι το πώς θα βρείτε το σωστό μέγεθος ή πώς και πόσο συχνά θα πρέπει να το πλένετε.

Στο τελευταίο σας έχουμε απαντήσεις που θα σας λύσουν τις όποιες απορίες.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, δεν χρειάζεται να πλένετε το σουτιέν μετά από κάθε χρήση. Η υπερβολική καθαριότητα φαίνεται ότι βλάπτει, αφού το τόσο τακτικό πλύσιμο μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

«Το υπερβολικό πλύσιμο του σουτιέν βλάπτει την ελαστικότητά του, η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή στήριξη» λέει ο Lexie Sachs, αναλυτής προϊόντων στο Ινστιτούτο  Good Housekeeping. Άλλωστε μόλις ένα σουτιέν χάνει το σχήμα του, πάει για πέταμα.

Αν, όμως, το έχετε φορέσει 3 με 4 φορές και έχετε ιδρώσει, τότε ναι το πλύσιμο κρίνεται απαραίτητο. Επίσης, ακόμη και μία φορά να το έχετε φορέσει, αν ήσαστε έξω όλη την ημέρα (αυτό αφορά κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες) και έχει πολύ ζέστη, προφανώς και θα ιδρώσατε οπότε το σουτιέν σας χρειάζεται πλύσιμο.

Από την άλλη αν απλά το φορέσατε για λίγες ώρες, τότε «δεν μετράει.» Το πλύσιμο απομακρύνει τον ιδρώτα και τα μικρόβια που συσσωρεύονται στο σουτιέν σας. Αν ιδρώνετε λοιπόν πολύ τότε το σουτιέν σας χρειάζεται καθημερινό πλύσιμο.

Πάντα να δίνετε έμφαση στην ετικέτα

Σε γενικές γραμμές, τα σουτιέν πλένονται σε χλιαρό νερό και διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση να ελέγχετε τις ετικέτες ώστε να ακολουθείτε τις καλύτερες οδηγίες. Αν μάλιστα πλένετε τα σουτιέν σας στο πλυντήριο και όχι στο χέρι, φροντίστε τουλάχιστον το πρόγραμμα να είναι για ευαίσθητα ρούχα.

«Θα συνιστούσα μια ειδική σακούλα σουτιέν που μπαίνει στα πλυντήρια ώστε να μην μπλέκονται με τα υπόλοιπα ρούχα και να γλιτώνουν το στύψιμο», λέει ο Sachs. Προσέξτε επίσης το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείται να είναι κατάλληλο για πιο ήπια υφάσματα.

Exit mobile version