Μένουμε σπίτι: Δείτε πώς να πλύνετε μόνοι τα χαλιά

Έφτασε η εποχή που μαζεύουμε τα χαλιά, αλλά φέτος είναι διαφορετικά

Και σιγά σιγά φτάσαμε στην εποχή που μαζεύουμε τα χαλιά. Πολλοί τα πηγαίνουν σε καθαριστήρια για καθάρισμα και φύλαξη, ενώ άλλοι που έχουν αυλή και αποθηκευτικό χώρο, τα πλένουν στο σπίτι.

Ενδεχομένως, κάποιους ως διαδικασία να τους τρομάζει και να θεωρούν ότι είναι και ιδιαίτερα κοπιαστική και αμφιβόλου αποτελέσματος. Ωστόσο και το πλύσιμο των χαλιών έχει τον τρόπο του και τη δική του σειρά.

Δείτε παρακάτω τι χρειάζεται να κάνετε:

Αρχικά, με την ηλεκτρική σας σκούπα αφαιρείτε τη σκόνη που υπάρχει στο χαλί σας. Φροντίστε να σκουπίσετε το χαλί και από τις δύο πλευρές για καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν το χαλί σας δεν είναι αρκετά βρώμικο, μπορείτε να το καθαρίσετε πασπαλίζοντας το με μαγειρική σόδα σε όλη του την έκταση. Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε το έτσι ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με την ηλεκτρική σας σκούπα.

Αν το χαλί σας είναι ταλαιπωρημένο και χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα πριν το αποθηκεύσετε, μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό διάλυμα και να το ψεκάσετε με αυτό.

Για να φτιάξετε το διάλυμα, χρειάζεστε ένα μπουκάλι σπρέι, 1 κ.γ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 φλ. ζεστό νερό. Ρίχνετε τα υλικά στο μπουκάλι και κατόπιν ψεκάζετε όλη την επιφάνεια του χαλιού με το διάλυμα. Μετά τρίβετε ελαφρά το χαλί και το αφήνετε να στεγνώσει καλά. Προσοχή: Μην αφήσετε το χαλί να μουλιάσει στο διάλυμα διότι έτσι μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα του.

Για το στέγνωμα, αφήστε το έξω (όχι όμως να το χτυπάει ο ήλιος) για 2 μέρες σε οριζόντια θέση. Μόλις το χαλί σας στεγνώσει, θα είναι έτοιμο για να το αποθηκεύσετε.

Exit mobile version