Μένουμε σπίτι: Πώς να πλύνετε μόνοι ρούχα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα

Τα καθαριστήρια είναι κλειστά, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε και μόνοι

Στην περίοδο του Lockdown είναι τα πάντα κλειστά, μαζί και τα καθαριστήρια. Που σημαίνει ότι δεν έχετε πώς να πλύνετε ρούχα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Και που ενδεχομένως φοβάται να κάνετε μόνοι, διότι φοβάστε μην χαλάσετε το ευαίσθητο ύφασμα. Σωστά;

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να πλύνετε μόνοι σας τα ρούχα. Δείτε παρακάτω τι χρειάζεται να κάνετε:

Αρχικά, ελέγχεται την ετικέτα. Αν σε αυτή αναγράφεται μόνο στεγνό καθάρισμα, τότε σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένετε να ανοίξουν τα στεγνοκαθαριστήρια. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείτε να τα πλύνετε και μόνοι.

Επίσης, παρατηρείτε το ύφασμα και τις λεπτομέρειες. Μπορείτε, δηλαδή, να πλύνετε μόνοι σας ρούχα από βαμβάκι, μαλλί, λινό ή και μετάξι αλλά αφήστε τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους αν το ρούχο σας έχει έντονα χρώματα που μπορεί να ξεβάψουν ή μεταλλικές λεπτομέρειες, πούλιες, πέρλες και περίτεχνα σχέδια.

Πώς τα πλένετε

Γεμίστε το νεροχύτη με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες ειδικού απορρυπαντικού για ευαίσθητα υφάσματα. Βάλτε το ρούχο στο νερό και τρίψτε ελαφρά για 3 με 5 λεπτά. Κατόπιν, ρίξτε το ρούχο σε καθαρό νερό και ξεπλύντε το. Προσοχή στο στράγγισμα. Μην το κάνετε δυνατά, γιατί μπορεί να το καταστρέψετε.

Πώς να το στεγνώσετε

Απλώστε το ρούχο πάνω σε μια στεγνή πετσέτα. Τυλίξτε την πετσέτα γύρω από το ρούχο σαν ρολό ώστε να απορροφήσει την υγρασία του. Κάντε ακριβώς το ίδιο με μια ακόμα στεγνή πετσέτα. Αμέσως μετά βάλτε το ρούχο πάνω σε μια τρίτη στεγνή πετσέτα και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Exit mobile version