10 πράγματα που δεν σας είπε ποτέ κανείς για τα σαμπουάν

Υπάρχουν πολλοί μύθοι και αλήθειες για τα σαμπουάν αλλά ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη.

Αυτά είναι τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα σαμπουάν και αν τα εφαρμόσετε, τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο απαλά από ποτέ!

Είναι σημαντικό να επιλέγετε το σωστό σαμπουάν

Αν έχετε λεπτή τρίχα, θα επωφεληθείτε από ένα σαμπουάν που δυναμώνει και δίνει όγκο στα μαλλιά. Διαφορετικά ένα ενυδατικό σαμπουάν είναι ότι καλύτερο για τις πιο χοντρές τρίχες.

Ο καθένας χρειάζεται ένα σαμπουάν με condiotioner μαζί

Αν τα μαλλιά σας είναι ασυνήθιστα ξηρά και δεν ανταποκρίνονται πλέον σε προϊόντα περιποίησης ή αν παρατηρήσετε ότι φριζάρουν εύκολα, μετά το λούσιμο απλώστε λίγη ποσότητα conditioner στις άκρες για να απαλλαγείτε από αυτά τα ενοχλητικά προβλήματα. Μπορείτε να επιλέξετε και κάποιο προϊόν που είναι σαμπουάν και condiotioner μαζί.

Οι ξανθιές πρέπει να λούζονται πιο συχνά

Αν τα ξανθά μαλλιά είναι το φυσικό σας χρώμα ή ακόμα κι αν τα βάφετε, πρέπει να χρησιμοποιείτε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό και να λούζετε τα μαλλιά σας πιο συχνά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χημικές επεξεργασίες κάνουν τα μαλλιά σας πιο πορώδη και είναι πιο πιθανό να απορροφούν τους ρύπους και τα κατάλοιπα των προϊόντων.

Τα σαμπουάν έχουν δύο ή τρία «χρόνια ζωής»

Μπορεί το σαμπουάν να μην «βλάπτει» τα μαλλιά σας ακόμα κι αν έχει περάσει η ημερομηνία λήξης, αλλά σίγουρα ένα πιο φρέσκο σαμπουάν τα καθαρίζει καλύτερα.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής δημιουργεί υγιή μαλλιά

Ένα καλό τρίψιμο στο κεφάλι ενώ λούζεστε μπορεί να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος σε εκείνο το σημείο και να συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Δεν χρειάζεστε περισσότερο από το ¼ της παλάμης σας σαμπουάν

Μεγαλύτερη ποσότητα απλά θα δημιουργήσει επιπλέον αφρό, ο οποίος θα σας δυσκολέψει στο μασάζ οπότε καλύτερα να προσέξετε την ποσότητα που βάζετε.

Η θερμοκρασία του νερού παίζει ρόλο

Το ξέπλυμα των μαλλιών σας σε ζεματιστό νερό θα σας αφήσει με άτονα μαλλιά. Δοκιμάστε το λούσιμο με ζεστό νερό και το ξέπλυμα με κρύο για να δώσει υγρασία και λάμψη στα μαλλιά.

Η τιμή δεν παίζει ρόλο

Τα σαμπουάν το φαρμακείου δεν είναι πάντα καλύτερα από αυτά του σούπερ μάρκετ ή το αντίθετο. Έτσι, αντί να κοιτάτε την τιμή επικεντρωθείτε  στο αν ο τύπος του σαμπουάν σας ταιριάζει.

Το ξηρό σαμπουάν λειτουργεί καλύτερα τη νύχτα

Εάν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να λούσετε τα μαλλιά σας και αποφασίσατε να στραφείτε σε ξηρό σαμπουάν, προσπαθήστε να το εφαρμόσετε το βράδυ. Αυτό επειδή τα μαλλιά χρειάζονται αρκετό χρόνο για να απορροφήσουν όλη την σκόνη και έτσι θα ξυπνήσετε με περισσότερο όγκο.

Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας σαμπουάν

Συνδυάστε μαγειρική σόδα, ξύδι και νερό και φτιάξτε ένα σαμπουάν που θα εξαλείψει τις οσμές!

Exit mobile version