6 τρόποι να εξαφανίσετε τα σημάδια από τα σπυράκια

Ακόμη και αν τα σπυράκια σας έχουν φύγει υπάρχουν μερικά σημάδια και κηλίδες κάπου εκεί που δεν λένε να υποχωρήσουν;

Φαίνεται ότι υπάρχει φως στο τούνελ, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές!

Χρειάζεται υπομονή

Τα σημάδια που προκαλούνται από σπυράκια χρειάζονται χρόνο για να επουλωθούν, λέει ο Joseph Rucker, ένας πλαστικός χειρούργος. Παρατηρήστε τις αλλαγές στην επιδερμίδα σας ακολουθώντας θεραπεία με κολλαγόνο. Για το λόγο αυτό, ο Rucker συνιστά αναμονή τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να δείτε τα θεαματικά αποτελέσματα από τη θεραπεία.

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό για να προστατευτείτε

Η έκθεση στον ήλιο δεν βλάπτει μόνο το δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να επιδεινώσει την εμφάνιση των ουλών. Τα κύτταρα που παράγουν χρωστική ουσία στο δέρμα γίνονται υπερδραστήρια κατά το στάδιο της επούλωσης και παράγουν περισσότερο από το κανονικό χρωστική ουσία, η οποία είναι ο λόγος που τα σημάδια αυτά είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Η έκθεση στον ήλιο μαυρίζει ουσιαστικά την ουλή, καθιστώντας την ακόμα πιο σκούρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 κάθε μέρα.

Ακολουθήστε μια απαλή θεραπευτική αγωγή για το δέρμα

Τα προϊόντα δέρματος με σκληρά συστατικά όπως τα οξέα μπορεί να επιδεινώσουν τα σημάδια. Επομένως τα ανάλαφρα  προϊόντα είναι το κλειδί για ένα καθαρό και απαλό δέρμα. Ο Rucker συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο καθαριστικό με φυσικά εκχυλίσματα φυτών. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε προϊόντα που έχουν ως βάση τους το νερό εμποτισμένα με συστατικά όπως η αλόη και το χαμομήλι.

Τέλειο πρόσωπο με βούτυρο κακάο και βιταμίνη Ε

Το βούτυρο κακάο και η βιταμίνη Ε είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Μειώστε λοιπόν τα σημάδια και τις κοκκινίλες του δέρματός σας φυσικά!

Εφαρμόστε Mineral Makeup

Η καλύτερη λύση είναι τα mineral make up που καλύπτουν τις ουλές και μειώνουν και την εμφάνισή τους. Δώστε μόνο προσοχή στην ποσότητα καθώς η μεγάλη συσσωμάτωση του προϊόντος μπορεί αντί να αποκρύψει τα σημάδια, να επιστήσει την προσοχή.

Ζητήστε ιατρική συμβουλή

Αν διαπιστώνετε ότι οι τακτικές επισκέψεις στο φαρμακείο της γειτονιάς σας δεν φέρνουν και τα ανάλογα αποτελέσματα το καλύτερο είναι να ζητήσετε την συμβουλή του δερματολόγου σας. Το πιθανότερο είναι να σας συστήσει μια ελαφριά στεροειδή κρέμα. Η συμπυκνωμένη δόση των στεροειδών μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή των ουλών και κάνει το δέρμα να επανέρχεται στην αρχική του θέση εύκολα.

Exit mobile version