Οι 5 καλύτερες συνταγές απολέπισης με βρώμη

“Βρώμη; Αυτό δεν το τρώμε για πρωινό;” ίσως αναρωτιέστε. Δείτε γιατί και πώς να χρησιμοποιήσετε αγνά υλικά όπως η βρώμη, για να φτιάξετε φυσικά scrub προσώπου.

Οι καταπραϋντικές ιδιότητες της βρώμης είναι γνωστές από αρχαιότατων χρόνων ενώ εξακολουθεί να αποτελεί σπουδαίο συστατικό για την φυσική φροντίδα του δέρματος. Δοκιμάστε τις παρακάτω σπιτικές συνταγές απολέπισης και θα διαπιστώσετε και οι ίδιες πόσο μπορεί η βρώμη να απορροφήσει και να αφαιρέσει τη βρωμιά και τις ακαθαρσίες από την επιφάνεια του δέρματος.

1. Απλό scrub με πλιγούρι βρώμης

Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά σούπας από νιφάδες βρώμης και προσθέστε λίγο ζεστό νερό (3 κουταλιές σούπας ή και περισσότερο). Περιμένετε για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και ύστερα με κυκλικές κινήσεις κάντε απαλό μασάζ στο καθαρό πρόσωπό σας για 1-2 λεπτά, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε με χλιαρό και στη συνέχεια με το κρύο νερό. (Το κρύο νερό θα βοηθήσει να κλείσουν οι πόροι του δέρματός σας.)

2. Πλιγούρι βρώμης με ζεστό γάλα

Ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης με λίγο ζεστό γάλα. Περιμένετε για 5-10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και στη συνέχεια τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας.

3. Σόδα Μαγειρικής με βρώμη

Κάποιες μπορεί ήδη να χρησιμοποιείτε την σόδα μαγειρικής ως μια ήπια απολέπιση αλλά αν τη συνδυάσετε με βρώμη το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.
Ανακατέψτε νιφάδες βρώμης με σόδα μαγειρικής σε ίσες αναλογίες. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό και αφήστε το μείγμα 5 λεπτά σε ένα μπολ, μέχρι να γίνει μαλακό. Κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με αυτό το φυσικό scrub, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό και στη συνέχεια κρύο νερό.

4. Γιαούρτι, μέλι και βρώμη

Σε ένα μπολ ρίξτε 2 κουταλιές γλυκού βρώμη, 1 κουταλιά σούπας γιαούρτι , 1 κουταλιά γλυκού αμύγδαλο, 1 κουταλιά γλυκού μέλι και 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αφού έχετε βρέξει το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό, απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Με τα δάχτυλά σας, κάνετε απαλό μασάζ. Τέλος, ξεπλύνετε με δροσερό νερό και απλώστε κανονικά την ενυδατική σας κρέμα.

5. Βρώμη και χαμομήλι

Για τις ευαίσθητες επιδερμίδες δοκιμάστε αυτό το scrub το οποίο απλώνεται ομοιόμορφα χωρίς τρίψιμο. Χτυπήστε το μπλέντερ 2 κουταλιές της σούπας βρώμη 8 κουταλιές αποξηραμένο χαμομήλι για να γίνει πούδρα. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε το με χλιαρό νερό και ένα βαμβάκι. Όλα τα νεκρά κύτταρα, η σκόνη και το σμήγμα θα φύγουν χωρίς να αφήσουν ίχνος κοκκινίλας στο πρόσωπό σας.

Exit mobile version