Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά μας

Μπορεί η απώλεια των μαλλιών να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας αυτή τη στιγμή, ωστόσο μια μέρα πολλών από εμάς τα μαλλιά θα αραιώσουν.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε υγιή, πυκνά και λαμπερά μαλλιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα

Ναι, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα αλογοουρές ή πλεξούδες. «Τα πολύ σφιχτά χτενίσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή της ρίζας της τρίχας και τελικά σε απώλεια μαλλιών», επισημαίνει ο Δρ Τζόσουα Ζέιτσνερ, διευθυντής καλλυντικών και κλινικής έρευνας στο τμήμα της δερματολογίας στο Mt . Sinai Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

Πείτε «όχι» στο σίδερο

Χρησιμοποιώντας καθημερινά σίδερο μαλλιών, καταστρέφετε την ποιότητα της τρίχας σας. Αυτό που συνιστούν οι δερματολόγοι είναι να γίνεται styling σε νωπά μαλλιά. Προσφέρει πολύ καλό φορμάρισμα και μειώνει τις πιθανότητες να καταστραφεί η τρίχα.

Περιορίστε τη χημική επεξεργασία των μαλλιών

Η συχνή θεραπεία μαλλιών με ελαφρυντικές και χρωστικές ουσίες, η περμανάντ, οι βαφές καθώς και ο ζεστός αέρας από το πιστολάκι αποξεραίνουν το δέρμα της κεφαλής. Αυτό διαστρεβλώνει τη σχέση μεταξύ του δέρματος και της ρίζα των μαλλιών και η τρίχα πέφτει εύκολα. Περιορίστε λοιπόν τη χημική επεξεργασία των μαλλιών σας και αφήστε τα καμιά φορά να στεγνώσουν ελαφρά στον αέρα. Η τρίχα θα γίνει πιο υγιής, λαμπερή και ανθεκτική στις εξωτερικές επιδράσεις.

Πάρτε συμπληρώματα

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Άλεξ Καντάβι, η καλύτερη φροντίδα για τα μαλλιά μπορεί να επιτευχθεί με την κατανάλωση των σωστών τροφίμων και των βιταμινών που αυξάνουν την παραγωγή κερατίνης ή με συμπληρώματα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι μεγάλες δόσεις κερατινής, περίπου 2-3 γραμμάρια την ημέρα βοηθούν στην ανάπτυξη ισχυρής και λαμπερής τρίχας και στη μείωση της τριχόπτωσης. Μπορείτε εύκολα να βρείτε τα συμπληρώματα κερατίνης στο τοπικό σας φαρμακείο.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο ή να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό για τα μαλλιά σας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο εξασθενεί τα μαλλιά, τα αφυδατώνει και τους δίνει άγρια και άτονη όψη.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το άγχος είναι μια σημαντική αιτία για την απώλεια της τρίχας. Η ειδικός στην αποκατάσταση των μαλλιών Λουσίντα Έλερι συμβουλεύει ότι βρίσκοντας κάτι που να σας ηρεμεί όπως ένα νέο χόμπι ή ένα άθλημα ή κάτι τόσο απλό όσο ένα μασάζ, μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το αγχός σας, κάτι που θα κάνει και τα τα μαλλιά σας να δυναμώνουν.

Υπερβολική θερμότητα

Το σεσουάρ, το ισιωτικό μαλλιών και το ψαλίδι είναι οι βασικοί υπαίτιοι της καταστροφής των μαλλιών σας από τη θερμότητα. Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν να αποφεύγετε όσο μπορείτε την χρήση τους, αλλά αν χρησιμοποιείτε συχνά κάποια από τις παραπάνω συσκευές, μετριάστε τουλάχιστον τη θερμότητα και αποφύγετε την επαφή με τη ρίζα για να προστατέψετε τους θύλακες.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Για όμορφα μαλλιά φροντίστε να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής που να αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνη C, καροτίνη, ωμέγα-3 λιπαρά, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και βιοτίνη.

Exit mobile version