Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα serum προσώπου

Οι οροί αντιγήρανσης, γνωστοί και ως serum τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει must και έχουν αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στο τσαντάκι με τις κρέμες μας.

Σίγουρα υπόσχονται πολλά, αλλά ζητήσαμε από δερματολόγους να μας πουν αν πραγματικά αξίζει χρόνος και χρήμα για τα serum.

Τι ακριβώς είναι τα serum;

«Είναι ελαφριά, απορροφητικά και περιέχουν αντιοξειδωτικά όπως βιταμίνες C και Ε, γλυκολικό οξύ, καφεΐνη, ή πεπτίδια και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλά επίπεδα αυτών των συστατικών απ ‘ευθείας στο δέρμα», εξηγεί ο Joshua Zeichner, διευθυντής καλλυντικών και κλινικής έρευνας στην Δερματολογία στο νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Επειδή δεν περιέχουν λάδι- οι οροί περιέχουν περίπου 90% νερό, δεν αφήνουν κανένα λιπαρό υπόλειμμα στο δέρμα.

Πότε τα εφαρμόζω στο πρόσωπό μου;

«Χρησιμοποιήστε ένα serum αμέσως μετά τον καθαρισμό προσώπου και πριν την εφαρμογή ενυδατικής κρέμας ή αντηλιακού» ο Δρ Neal Schultz, ιδρυτής της DermTv.com και δημιουργός του BeautyRx. Όπως με τα καλλυντικά έτσι και με τα προϊόντα περιποίησης προσώπου πάμε από το ελαφρύτερο στο βαρύτερο. Όσον αφορά την χρήση τους, πότε δηλαδή είναι προτιμότερο να εφαρμόζονται: πρωί ή βράδυ, η απάντηση είναι το βράδυ πριν από τον ύπνο επειδή λειτουργούν καλύτερα και δεν ανταγωνίζονται τα αντηλιακά. Το ίδιο ισχύει και για το γλυκολικό οξύ και τη ρετινόλη, επειδή αυτά τα συστατικά μπορεί να κάνουν το δέρμα σας ευαίσθητο, ειδικά όταν εκτίθενται στον ήλιο. Μια μικρή ποσότητα ορού, όσο ένα μπιζέλι περίπου, είναι αρκετή για το πρόσωπό σας. 

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να τα εφαρμόζει κανείς;

«Ποτέ δεν είσαι μικρός για να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ένα αντιοξειδωτικό», λέει ο Δρ Schultz. Τα συστατικά του serum βοηθούν στην πρόληψη της γήρανσης ενώ επιδιορθώνουν και τυχόν βλάβες που έχουν γίνει. Οι περισσότεροι οροί είναι καλοί για όλους τους τύπους του δέρματος, ενώ υπάρχουν και οροί με συστατικά που λειτουργούν καλύτερα σε επιδερμίδες με ιδιαιτερότητες. Είναι καλό να ξέρετε:

Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, δοκιμάστε τον serum σε μια μικρή περιοχή πρώτα: Περιμένετε μέχρι το πρόσωπό σας να στεγνώσει εντελώς από τον καθαρισμό και ύστερα εφαρμόστε τον ορό,  δεδομένου ότι τα συστατικά εισχωρούν βαθύτερα σε βρεγμένο δέρμα.

Τι αλλαγές να περιμένω;

«Εξαρτάται από το προϊόν που χρησιμοποιείτε, αλλά σε γενικές γραμμές, αυτό θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας θα ενυδατώνεται καλύτερα με το υαλουρονικό οξύ και σε μόλις λίγες εβδομάδες χρήσης θα λαμπρύνουν οι καφέ κηλίδες και θα βελτιωθεί η όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Exit mobile version