Πώς να φροντίζετε τα μαλλιά σας

Χρειάζεται πραγματικά κάθε μέρα να λούζετε τα μαλλιά σας; Πόσες μέρες πρέπει να περιμένετε για το επόμενο λούσιμο; Κάθε πότε πρέπει να κάνετε μάσκες μαλλιών;

Σε αυτά τα ερωτήματα που κατά καιρούς σας απασχολούν, δίνουμε τις απαντήσεις. Μην ανησυχείτε λοιπόν και ακολουθήστε το παρακάτω προγραμματισμό για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Όχι στο καθημερινό λούσιμο

Μπορεί να είναι προφανές αλλά όσο πιο παχιά είναι η τρίχα σας τόσο λιγότερο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας. Αν βέβαια έχετε λεπτή τρίχα, τότε πρέπει να κάνετε πιο συχνό λούσιμο.

Σε κάθε περίπτωση το ιδανικό είναι να πλένετε τα μαλλιά σας όταν αρχίζουν να βαραίνουν πραγματικά προς τα κάτω. «Χρησιμοποιήστε ένα απαλό σαμπουάν με ελάχιστο ή και καθόλου conditioner» συμβουλεύει ο διάσημος κομμωτής των stars, Louis Licari. Αν δυσκολεύεστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας τότε μόνο να χρησιμοποιείτε conditioner αλλά μόνο στις άκρες.

Μάσκα conditioner μια φορά το μήνα

«Είναι πολύ σημαντικό», λέει ο Licari. Μπορείτε να εφαρμόζετε μάσκα conditioner μια φορά το μήνα στα μαλλιά σας πριν από το σαμπουάν. Αυτή η τακτική μάλιστα, βελτιώνει το σώμα της τρίχας. Οι ειδικοί λένε ότι τις περισσότερες φορές, το conditioner, δεν αφαιρείται τελείως από τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο. Έτσι, η τρίχα βαραίνει και χάνει τον όγκο της και την φυσική της ελαστικότητα.

Να μην κοιμάστε ποτέ με δεμένα μαλλιά

Έτσι, θα έχετε περισσότερες ημικρανίες και πονοκεφάλους και δεύτερον, με αυτόν τον τρόπο τραβάτε τα μαλλιά σας, με αποτέλεσμα να βοηθάτε στην τριχόπτωση. Να προσπαθήσετε να τα έχετε βουρτσισμένα και απλωμένα προς τα πάνω.

Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια την ίδια μάρκα σαμπουάν

Υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν τα μαλλιά σας να ατονούν, να λαδώνουν πιό γρήγορα και να κάνουν πιτυρίδα. Προτιμήστε να αλλάζετε μεταξύ 2-3 διαφορετικές μάρκες σαμπουάν κάθε δίμηνο.

Πηγαίνετε για κούρεμα κάθε έξι με οχτώ βδομάδες

Τα μαλλιά πρέπει να κόβονται κάθε έξι με οχτώ βδομάδες απλά και μόνο για  να διατηρούν στην φρεσκάδα, ζωντάνια και κίνησή τους και να απομακρύνεται η ψαλίδα, οι κόμποι και οι φθαρμένες ουρίτσες από το πιστολάκι και τα προϊόντα styling.

Να καθαρίζετε, τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο τη ψαλίδα

Βέβαια αυτό εξαρτάται από την τρίχα και τη φροντίδα που της δίνετε καθώς και το πόσο συχνά κάνετε πιστολάκι.

Βαφή ρίζας κάθε 4 εβδομάδες

Αν έχετε πολλές άσπρες τρίχες και βάφετε τα μαλλιά σας, θα πρέπει να το κάνετε κάθε 4 εβδομάδες. Αν όμως η βάση σας είναι έτσι κι αλλιώς σκούρα, τότε μπορείτε να τα βάφετε κάθε 6 εβδομάδες.

Αν απλά κάνετε ανταύγειες, ο Licari συνιστά να τις ανανεώνετε κάθε τρεις μήνες.

Exit mobile version