Πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών;

Μπορεί οι ρυτίδες γύρω από το στόμα να είναι προσφιλείς επειδή βγαίνουν λόγω του χαμόγελου, αλλά όταν οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες βγαίνουν γύρω από τα μάτια, κάθε άλλο παρά ωραίο είναι.

Όπως με τα περισσότερα πράγματα, η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο. Αλλά πότε πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε κρέμες κάτω από τα μάτια;

Σύμφωνα με την LilyKruel, βιοχημικό και ιδρύτρια της εταιρείας με σκευάσματα περιποίησης της επιδερμίδας, LilyHerbceuticals, ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσετε να φροντίζετε την επιδερμίδα σας. Ακόμη και οι νεαρές γυναίκες πρέπει να χρησιμοποιούν κρέμες αντιγήρανσης, όπως τονίζει η ίδια.

Εδώ είναι όσα πρέπει να ξέρετε …

Μπορεί η γενετική να παίζει κυρίαρχο ρόλο στην πιθανότητα εμφάνισης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων κάτω από τα μάτια σας, υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τις  ρυτίδες, ειδικά αν ξεκινήσετε νέες. Έτσι, μόνο και μόνο επειδή η μαμά σας έχει κάποιες σοβαρές ρυτίδες, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε κι εσείς καταδικασμένες. Όταν πρόκειται για τις ρυτίδες κάτω από τα μάτια, να θυμάστε πώς τα τρία βασικά πράγματα που τα επηρεάζουν είναι : το κάπνισμα, ο  ήλιος και ο ύπνος. Αν όλα αυτά τα έχετε υπό έλεγχο, δηλαδή αν δεν καπνίζετε, βάζετε αντηλιακή προστασία και κοιμάστε καλά, τότε ο χρόνος δύσκολα θα σας ακουμπήσει.

Εδώ είναι ό, τι πρέπει να ξέρετε για κάθε ηλικία:

Στην δεκαετία των ’20 σας.

Ενυδατώστε τα μάτια σας με μια κρέμα που περιέχει αντιοξειδωτικά για να βοηθήσετε στη διατήρηση και προστασία της επιδερμίδας σας. Όπως πάντα, η χρήση αντηλιακής προστασίας και η αφαίρεση του μακιγιάζ, επιβάλλεται.

Στην δεκαετία των ’30 σας.

Θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, στην περιοχή των ματιών. Αναζητήστε προϊόντα εμπλουτισμένα με πεπτίδια που βοηθούν στην εξομάλυνση των ρυτίδων.

Στην δεκαετία του ’40 σας +.

Σε αυτή την ηλικία χρειάζεστε κρέμες με συστατικά ισχυρότερα, που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα του δέρματος, όπως π.χ με ρετινόλη.

Exit mobile version