Πρέπει οι γυναίκες να ξυρίζονται στο πρόσωπο;

Πρόσφατα άρθρο της Daily Mail υποστήριξε ότι οι γυναίκες είναι καλό να ξυρίζονται στο πρόσωπο καθώς κάτι τέτοιο βελτιώνει το δέρμα, το κάνει πιο μαλακό και αποτελεί μέθοδο αντι-γήρανσης.

Ταυτόχρονα αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να λανσάρουν προϊόντα ξυρίσματος προσώπου για γυναίκες. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, το οποίο αναφέρεται σε γυναίκες με πρόβλημα τριχοφυΐας στο πρόσωπο, το ξύρισμα αποτελεί «συνταγή απολέπισης» αφού αφαιρεί το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος και ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας τις ρυτίδες.

Ωστόσο είτε ξυρίζεστε για να απαλλαγείτε από ένα μικρό μουστάκι είτε σε όλο το πρόσωπό σας, για να έχετε ένα πιο ήπιο και λαμπερό δέρμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τρίχες στο πρόσωπο θα ξαναβγούν πιο σκληρές και τραχιές.

Κάτι τέτοιο σε κάνει να αναρωτιέσαι ποια γυναίκα στον 21ο αιώνα έχει τον χρόνο όχι απλώς να διατηρείται περιποιημένη αλλά επί προσθέτως να πρέπει να ξυρίζει και το πρόσωπό της κάθε μέρα!

Σε έναν κόσμο που οι τρίχες στο πρόσωπο αποτελούν ένα πολύ οδυνηρό βάρος για τις γυναίκες (κυρίως εκείνες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών) ορισμένες καταφεύγουν στο ξυράφι για να βρουν λύση. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως ως λύση συνίσταται η χρήση αντισυλληπτικών και το λέιζερ μόνιμης αποτρίχωσης.

Όσον αφορά στις θεωρίες περί αντι-γήρανσης, σύμφωνα με δημοσίευμα στην online έκδοση της βραβευμένης με Πούλιτζερ “The Guardian” «είναι ανοησίες». Οι άνδρες έχουν πιο νεανική όψη δέρματος, επειδή τα ανδρογόνα προκαλούν αύξηση του πάχους του δέρματος έως και 25% σε σχέση με τις γυναίκες. Οι άνδρες παράγουν επίσης περισσότερο σμήγμα, το οποίο κρατά το δέρμα ενυδατωμένο. Τέλος οι άνδρες έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα κολλαγόνου στο δέρμα τους από τις γυναίκες.

Η ουσία είναι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι βιολογικά προγραμματισμένοι να γερνάνε με διαφορετικό τρόπο. Το ξύρισμα μπορεί να βοηθά στην απολέπιση του δέρματος και να το κρατάει μαλακό αλλά υπάρχουν πιο ανώδυνοι τρόποι να κάνει κανείς απολέπιση.

Εσείς τι γνώμη έχετε;

 

Exit mobile version